Foto: Profimedia 

Google Maps vjen me një veçori të re për t’i gjurmuar miqtë dhe njerëzit tuaj më të afërt

Funksioni i ri i ndarjes së vendndodhjes së “Google Maps” heq një pjesë të supozimeve nga pyetja se kur të gjithë do të mbërrijnë në një destinacion duke ju bërë të ditur kur një mik ose anëtar i familjes ka mbërritur ose është larguar nga një vendndodhje, të gjitha ndërkohë që ndajnë vendndodhjen e tyre me ju.

Nëse jeni duke u mbledhur me familjen ose miqtë këtë verë dhe dëshironi ta dini se kur të gjithë mbërrijnë dhe shkojnë në shtëpi, atëherë përditësimi i ri i Google Maps ka vetëm përmirësimin për ju. Funksioni i ri i ndarjes së vendndodhjes në aplikacionin Google Maps do t’ju njoftojë për vendndodhjen e njerëzve që tashmë po ndajnë vendndodhjen e tyre me ju.

Funksioni i ri i ndarjes së vendndodhjes së “Google Maps” heq një pjesë të supozimeve nga pyetja se kur të gjithë do të mbërrijnë në një destinacion duke ju bërë të ditur kur një mik ose anëtar i familjes ka mbërritur ose është larguar nga një vendndodhje, të gjitha ndërkohë që ndajnë vendndodhjen e tyre me ju. Kjo mund të jetë e dobishme për prindërit që kanë një fëmijë adoleshent në rrugë për të dalë nga qyteti, ose nëse dëshironi t’i tregoni një shoku që keni mbërritur në një pikë takimi në atë mënyrë.

Ja se si funksionon funksioni i ri i ndarjes së vendndodhjes, si ta përdorni dhe kur do të jetë i disponueshëm.

Si mund të merrni sinjalizime për një veçori të re në Google Maps?

Menjëherë pasi funksioni i ri të bëhet i disponueshëm në aplikacionin Google Maps në pajisjen tuaj iPhone ose Android, zgjidhni ikonën e profilit tuaj dhe klikoni lehtë mbi opsionin e ndarjes së vendndodhjes. Nga lista, zgjidhni personin për të cilin dëshironi të kërkoni njoftime për vendndodhjen, por mbani në mend se personi tashmë duhet ta ndajë vendndodhjen e tij me ju. Më pas zgjidhni opsionin shto për të shtuar një adresë për të marrë përditësime nga ai person. Pas kësaj, duhet të zgjidhni vendndodhjen e treguar, si dhe nëse dëshironi të njoftoheni për mbërritjen ose nisjen dhe në fund ju i ruani cilësimet e zgjedhura duke zgjedhur opsionin “ruaj”.

Personi nga i cili keni kërkuar një njoftim për vendndodhjen do të marrë një sinjalizim se keni shtuar një vendndodhje. Kur ai person të largohet ose të arrijë në vendndodhjen e specifikuar, ju do të njoftoheni.

Personi që ndiqni në këtë mënyrë do të pranojë gjithashtu rikujtues të shumtë për t’iu bërë të ditur se po ndajnë njoftimet e vendndodhjes, duke përfshirë një njoftim dhe e-mail të aplikacionit Google Maps, së bashku me email-et e përsëritura mujore.

A mund ta çaktivizoj funksionin nëse një mik, i njohur ose anëtar i familjes kërkon të shohë kur po vij apo po shkoj?

Nëse pranoni një sinjalizim që dikush dëshiron të njoftohet kur të mbërrini ose të largoheni nga një vendndodhje, mund ta çaktivizoni atë. Këtë mund ta bëni duke zgjedhur një njoftim në ekranin e kyçjes së telefonit tuaj. Më pas çaktivizoni opsionin për t’i lejuar marrësit të shtojnë njoftime. Prekni opsionin e çaktivizimit për ta konfirmuar zgjedhjen e tij.

Po kështu, përdoruesit e Google Maps mund ta bllokojnë dikë që të postojë plotësisht njoftime.

Pasi ta bëni këtë, personi nuk do të jetë më në gjendje të shtojë njoftime nëse keni mbërritur ose keni lënë një vendndodhje të caktuar. Po aq e rëndësishme, ata nuk do të njoftohen se e keni çaktivizuar këtë opsion.

Kur do të vihet në dispozicion funksioni i ri?

Një përditësim i veçorisë së ndarjes së vendndodhjes së Google Maps po shpërndahet sot për përdoruesit e Android dhe iOS. Nëse nuk e shihni menjëherë, sigurohuni që të keni versionin më të fundit të aplikacionit. Mund të duhen gjithashtu disa javë përpara se përdoruesit ta shohin funksionin e ri./Cnet