Anchor Brewing: Fabrika më e vjetër e birrës artizanale në Amerikë mbyllet pas 127 vjetësh

Prodhuesi i birrës që u themelua në San Francisko në vitin 1896, që e promovon veten si prodhuesi i parë artizanal i birrës në Amerikë, po mbyll dyert e saj, raporton BBC.

Anchor Brewing Company tha se do të ndërpresë veprimtarinë dhe do të likuidojë biznesin, duke treguar për vitet e rënies së shitjeve.

Gjigandi japonez i prodhimit të birrës Sapporo, i cili bleu Anchor në 2017, tha se përpjekjet për të ringjallur markën kishin dështuar.

Ajo ishte quajtur një “kumbar” i rilindjes së birrës artizanale të Amerikës.

“Ky ishte një vendim jashtëzakonisht i vështirë” – tha zëdhënësi i Anchor Brewing, Sam Singer.

“Ne e njohim rëndësinë dhe rëndësinë historike të Anchor për San Francisko dhe për industrinë e prodhimit të birrës, por ndikimet e pandemisë, inflacionit, veçanërisht në San Francisko, dhe në një treg shumë konkurrues, i lanë kompanisë asnjë mundësi tjetër veçse ta bënte këtë. Vendimi i trishtuar për të ndërprerë operacionet” – tha ai.

Amerika dikur dominohej nga gjigantë të prodhimit të birrës si Miller dhe Anheuser-Busch. Por numri i prodhuesve të pavarur të birrës ka shpërthyer që nga vitet 1980.

Anchor, me rrënjët e saj në Gold Rush, ishte një pionier i këtij trendi, duke ngritur profilin e saj përtej San Franciskos në vitet 1970 dhe 1980, me mbështetjen nga një trashëgimtar i pasurisë së pajisjeve Maytag dhe një paraqitje me Arnold Schwarzenegger në dramën televizive ” Rrugët e San Franciskos”.