Ilustrim

Rritja e re e madhe e kriptomonedhave, Bitcon dhe Ether kapin shifra të larta

Sezoni i rritjes së kriptomonedhës, duket se është në ecje të plotë, dhe përkrahësit më të mëdhenj të këtij tregu – bitcoin dhe ether, kanë arritur një kulm të ri, të parë për herë të fundit në 2021 dhe 2022.

Në një rritje befasuese, bitcoin ka arritur nivele të reja maksimale në dy vitet e fundit, me shenja të hyrjes së lojtarëve të rëndësishëm në treg.

Në të njëjtën kohë, homologu i tij, ether, tejkaloi 3,200 dollarë, një nivel që nuk është parë që nga viti 2022.

Momenti pas rritjes prej 10 për qind të bitcoin u nxit nga zbulimi i MicroStrategy se kishte blerë 3,000 bitcoin për 155 milionë dollarë.

Miratimi i fundit i fondeve të tregtuara në shkëmbim të orientuar nga bitcoin (ETF) në SHBA ka nxitur më tej rritjen e bitcoin, duke çuar në rritjen e vëllimeve të tregtimit dhe rritjen e kompanive të lidhura me kriptovalutat.

Mes një tregu më të gjerë të kujdesshëm, bitcoin u rrit mbi 57,000 dollarë, duke shënuar vlerën e tij më të lartë që nga fundi i vitit 2021./Reuters

Përgatiti: Nuhi Shala