Seanca dëgjimore ndaj Agron Gashit, të dyshuarit për vrasjen e rëndë në tentativë në Pejë, Foto: KALLXO.com

Vrasja e rëndë në tentativë në Pejë, Gjykata vendos ndaj të dyshuarit Agron Gashi

Gjykata Themelore në Pejë, Departamenti për Krime të rënda ia ka caktuar masën e paraburgimit prej një muaji Agron Gashit, të dyshuarit për vrasjen e rëndë në tentativë që ndodhi në Pejë, më 22.05.2024.

Në incidentin për të cilin dyshohet Agron Gashi mbetën të plagosur me armë zjarri tre persona. 

Sipas dosjes së siguruar nga KALLXO.com për këtë rast, bashkë me Agron Gashin është e përfshirë edhe Liridona Gashi.

Ajo dyshohet për dhënie të ndihmës pas kryerjes së veprës penale. Ndaj saj Gjykata në Pejë ia ka caktuar masën e arrestit shtëpiak.

Agron Gashi përveç veprës penale – vrasje e rëndë në tentativë, sipas aktvendimit të Gjykatës në Pejë, akuzohet edhe për vepra tjera penale.

“Agron Gashi, i dyshuar për veprën penale, vrasje e rëndë e mbetur në tentativë nga neni 173, paragrafi 1, nënparagrafi 1.11 dhe 1.5, lidhur me nenin 28 të KPRK-së, veprës penale mbajtja në pronësi, kontroll apo posedim të paautorizuar të armëve nga neni 366, paragrafi 1 të KPRK-së dhe veprës penale kanosje nga neni 181, paragrafi 2 të KPRK-së”- thuhet në aktvendimin e Gjykatës së Pejës, më 24.05.2024.

“Të pandehurit (Agron Gashi) i caktohet paraburgimi mbi bazën e nenit 184, paragrafi 1 nënparagrafi 1.1 dhe 1.2 pika, 1.2.1, 1.2.2 dhe 1.2.3 të KPP-së” – shkruan në aktvendimin e Gjykatës së Pejës.

Kurse, sa i përket masës së arrestit shtëpiak prej një muaji ndaj Liridona Gashiti, Gjykata e Pejës ka theksuar që “E pandehura Liridona Gashi, obligohet të qëndrojë në shtëpinë e saj dhe në asnjë mënyrë pa lejën e Gjykatës nuk guxon të largohet nga shtëpia e saj, ku e ka vendbanimin, dhe vetëm për ndonjë arsye urgjente shëndetësore”.

Sipas Gjykatës, në rast të mos respektimit të masës së arrestit shtëpiak e pandehura Liridona Gashi njoftohet se ndaj saj mund të caktohet masa e paraburgimit.

Seanca dëgjimore në të cilën Gjykata në Pejë vendosi masën e paraburgimit ndaj Agron Gashit dhe masën e arrestit shtëpiak ndaj Liridona Gashit, u ndërpre për disa orë.

Seancën e ka ndërprerë gjyqtari i procedurës paraprake, Shaqë Curri, pasi që mbrojtja nuk mund të deklarohej pa marrjen e provave nga Prokuroria. Seanca vazhdoi në ora 20:00. 

21-vjeçari ishte arrestuar në mesditën e datës 23.05.2024, nën dyshimet për vrasje të rëndë të mbetur në tentativë, kurse sipas dosjes për shkak të gjendjes së të dëmtuarit janë në rrezik për jetë kualifikimi ligjor ndaj tij mund të ndryshojë.

Sipas dosjes, i dyshuari e kishte telefonuar të dyshuarën dhe e njëjta e kishte dërguar të dyshuarin në fshatin Qyshk, por kishte deklaruar se nuk e ka ditur se çfarë kishte bërë i dyshuari, vetëm kishte menduar se ishte rrahur me dikë.

Agron Gashi sipas dosjes së policisë është i dyshuar për 23 raste të ndryshme penale, kurse nga të dhënat e prokurorisë ka 10 aktakuza për vepra të ndryshme penale si dhe janë duke u zhvilluar hetime edhe për dy vepra tjera penale.

Sipas prokurorisë janë përmbushur kushtet e caktimit të paraburgimit të cilat janë rreziku nga arratisja; rreziku për të ndikuar në dëshmitarë dhe asgjësim të provave si dhe rreziku i përsëritjes së veprave penale.

Për KALLXO.com kjo Prokurori kishte dhënë detaje mbi të kaluarën kriminale të këtij të dyshuari duke thënë se i njëjti ka pasur aktakuzë për rrezikim të trafikut publik dhe ka një kallëzim penal për kansoje ndaj prokurorit Qavolli që ndërlidhet me rastin e rrezikimit të trafikut publik.

“Ka qenë i akuzuar për rrezikim të trafikut publik, e ka shkelur një polic dhe ka ikur nga vendi ngjarjes. Ka qenë në arrati një kohë, është arrestuar, ka qenë në paraburgim. Njëkohësisht ky e ka edhe një kallëzim penal për kanosje ndaj prokurorit Ersan Qavolli. Në atë periudhë kur ka qenë për rrezikim të trafikut publik“ – kishte thënë për KALLXO.com, zëdhënësi i Prokurorisë së Pejës, Shkodran Nikçi.

Përveç dyshimit për kryerje të veprës penale të vrasjes së rëndë të mbetur në tentativë ndaj tij rëndojnë edhe dyshimet për armëmbajtje pa leje.

I njëjti kur është intervistuar nga Prokuroria Themelore në Pejë nuk ka pranuar të flasë duke u mbrojtur në heshtje.

Kjo për KALLXO.com ishte konfirmuar nga prokurori Ersan Qavolli.