Postet nga: bombardimet

Të tregosh rrëfimet e grave përmes animacionit: Bombardimet nga NATO-s në vitin 1999

Në 21 vjetorin e fillimit të fushatës së bombardimeve të NATO-s, ne i rikthehemi prapë filmit të shkurtër të animuar nga Urtina Hoxha, i quajtur 'Kush mytet kapet pë...

Rusia, kanceri, bombat e NATO-s...

 

Tony Blair kujton çlirimin e Kosovës

Në 20-vjetorin e bombardimeve të NATO-s, ish-kryeministri i Britanisë, Tony Blair tha se në atë kohë kishte marrë vendim për ndërhyrje në Kosovë që të parandalojnë vrasjet e ...

(VIDEO) Bill Clinton flet për vrasjet në Kosovë pak para bombardimeve të NATO-s

Në ditën kur fushata e famshme e bombardimeve të NATO-s ndaj forcave serbe që po kryenin gjenocid në Kosovë, ish-Presidenti amerikan, Bill Clinton, po u shpjegonte amerikanëve pse ...

Në foto: Vrragët e fushatës së bombardimeve të NATO-s

Më 24 mars 1999, qielli i Kosovës u ndryshua kur bomba e parë kishte rënë nga avionët sipër kokave, dhe raketat u nisën nga luftëanijet në ...

Fuqia ajrore që ndali gjenocidin në Kosovë

Më 24 mars bëhen 20 vjet nga fillimi i bombardimeve të NATO-s mbi caqet e ish-Jugosllavisë.

Ish-zëdhënësi i NATO-s kujton pritjen e kosovarëve pas bombardimeve

I rrethuar me njerëz dhe përqafime, Jamie Shea, ish-zëdhënës i NATO-s e kishte kaluar një ditë qershori në rrugët e Kosovës.

Serbët në Mal të Zi kujtojnë bombardimin e fshatit nga NATO-ja

Organizata serbe në Mal të Zi, i cili iu bashkua NATO-s vitin e kaluar, po shënojnë 19-vjetorin e bombardimit të NATO-s të fshatit Murino, ku mbetën të vrarë ...