Postet nga: Dhomat e Specializuara në Hagë

Shefqet Kabashi në Speciale: Doja të ndaloja vrasjet, nuk mund të vrisja me gjakftohtësi

Shefqet Kabashi ka vazhduar dëshminë e tij në gjykimin e Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit, të cilët po akuzohen për krime lufte ...

Gjykimi i Thaçit dhe të tjerëve, ish-ushtari i UÇK-së pretendon se kishte marrë urdhra për të vrarë persona të ndryshëm

Gjatë dëshmisë së tij në gjyqin e Thaçit dhe të tjerëve në Gjykatën Speciale, dëshmitari Shefqet Kabashi ka pretenduar se gjatë luftës në Kosovë, ...

Kilaj në Hagë, në mungesë të aktakuzës avokati kërkon lirimin e tij

Në Dhomat e Specializuara të Kosovës, në Hagë, ka përfunduar seanca e parë ndaj Isni Kilajt, ish-komandant i UÇK-së, njëherësh ish-kryetar Malishevës. Seanca e ...

Avokati i Kilajt: Akuzat e Prokurorisë janë të pabazuara

Në Dhomat e Specializuara të Kosovës, në Hagë, po vazhdon paraqitjen tij të parë Isni Kilaj, ish-komandanti i UÇK-së, njëherësh ish-kryetar i Malishevës. Ndërsa ...

Dhomat e Specializuara shqyrtojnë lirimin e parakohshëm të Nasim Haradinajt

Kryetarja e Dhomave të Specializuara, gjykatësja Ekaterina Trendafilova, ka vendosur të shqyrtojë modifikimin e vendimit për lirimin me kusht të Nasim Haradinajt. Vendimi është marrë pas raportit të ...

Gjykimi ndaj Thaçit dhe të tjerëve, pranohet edhe një viktimë në procesin gjyqësor

Në shqyrtimin gjyqësor ndaj Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit në Dhomat e Specializuara të Kosovës në Hagë, është pranuar edhe një viktimë tjetë...

Sot vazhdon dëgjimi i dëshmitarëve në rastin ndaj ish krerëve të UÇK-së

Zyra e Prokurorisë Speciale vazhdon edhe sot me procesin e paraqitjes së provave përkatësisht dëgjimin e dëshmitarëve ndaj ish-krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovë...

Shqiptarët mblidhen në mbështetje të ish-krerëve të UÇK-së jashtë Gjykatës së Hagës

Protestuesit u mblodhën para gjykatës së Kosovës për krimet e luftës në Hagë për të shprehur zemërimin e tyre për gjyqin e ...