Shkencëtari kinez: COVID-19 mund të ketë origjinën nga njerëzit

Një shkencëtar kinez ka pretenduar se virusi COVID-19 mund të ketë origjinën nga njerëzit, raporton CNN.

Tong Yigang nga Universiteti i Teknologjisë Kimike në Pekin tha se sekuencat gjenetike të mostrave virale të marra nga tregu i ushqimeve të detit Huanan në Wuhan – që mendohet të jetë vendi zero i pandemisë – ishin “pothuajse identike” me ato të pacientëve të infektuar me koronavirus, duke sugjeruar se COVID-19 mund të ketë origjinën nga njerëzit.

Tong, i cili po fliste në një konferencë shtypi të mbajtur nga Këshilli Shtetëror Kinez në lidhje me kërkimin mbi origjinën e virusit, tha se më shumë se 1 mijë e 300 mostra mjedisore dhe kafshësh të ngrira ishin marrë në treg midis janarit 2020 dhe marsit 2020, dhe studiuesit kishin izoluar tre lloje të virusit nga mostrat mjedisore.

Ai gjithashtu tha se nuk kishte ende prova të mjaftueshme për të mbështetur studimet e fundit që kishin sugjeruar që qentë rakun ishin origjina e virusit COVID-19.

E gjitha bota u përball me pandeminë COVID-19 në vitin 2020, një virus i cili la pas shumë viktima.