Punime të domosdoshme për siguri të sistemit, KEDS njofton ku do të ketë nesër ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër do të kryhen punime për siguri të sistemit energjetik dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 5 do të ndërpritet:

Dalja 10kV j5 Bardhosh (kodi: 13000001) nga ora 09:00 deri 14:00.

Vendet: Një pjesë e fshatit Bardhosh.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga NS 35/10[kV] Mazgiti  do të ndërpritet:

TS 10/0.4 kV Te Bahollët  (kodi: 15019002022 ) nga ora 10:00 deri në ora 15:30.

Vendet:Lagjja Bahollët në Shkabaj, Rr.Qemal Shala,  një pjesë.

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri, instalimi i daljes se re 0.4 kV ne NS 10/0.4 kV, Bahollët Shkabaj.

3.

Nga NS 110/10[kV] Prishtina 5 do të ndërpritet:

NS 10/0.4[kV] TS Barilevë te Xhamia me (kod: 13000002049)  nga ora 10:00 deri në ora 15:30.

Vendet:  TS Barilevë, te Xhamia.

Arsyeja:Ndërprerje për siguri, instalimi i daljes se re 0.4 kV ne NS 10/0.4 kV, Barilevë te Xhamia.

****

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 110/10 kV Prishtina 6 do të ndërpritet:

Dalja 10kV Blloku 1 Dardania  (kodi: 19100006)  nga ora 09:00 deri 17:00.

Vendet:  Pjesë të lagjes “Dardania”, pjesë e Rr “Ilaz Kodra”,pjesë të Rr “Xhemajl Mustafa”,pjesë të Rr “Enver GJergjeku”, ndertesa” e KOSTT-it, ndërtesa e ATK-së.

Arsyeja: Projekte investive, ndërrimi i transformatorëve dhe kthinave RMU.

Pejë

1.

Nga TS 35/10kV Peja II do të ndërpritet:

Dalja 10kV Asllan Çeshma (kodi: 50051002) prej orës 10:00-10:30 dhe nga ora 13:30-14:00.

Vendet: 2 Korriku, Jarina nga dalja Shtëpia e Kulturës, Jarina-Dukagjin, Asllan Çeshma 1 dhe 2

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, ndarja e urave të TM.

2.

Nga TS 35/10kV Peja II do të ndërpritet:

TS 10/04kV Asllan Çeshma 2 (kodi: 50051002003) prej orës 10:00 deri në ora 14:00.

TS 10/04kV Asllan Çeshma 3 (kodi: 50051002006) prej orës 10:00 deri në ora 14:00.

TS 10/04kV Vigan Abdyl Abazi (kodi: 50051002007) prej orës 10:00 deri në ora 14:00.

Vendet: TS Asllan Çeshmja 2 dhe 3,Ts Vigan Abdyl Abazi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, bartje e rrjetit punimi i kokave kabllore.

3.

Nga TS 110/10(20)kV Peja 2 do të ndërpritet:

Dalja 10kV Kastrati (kodi: 51000007) prej orës 09:00 deri në ora 16:00.

Vendet: Lagjja Dardania, Llozhani, Zllopeku, Poqestë, Belincë, Doberdol, Babiq, Piston, Sedef.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri dh pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Prizren

1.

TS 35/10 kV Sharri (Dragash) do të ndërpritet:

Dalja 10 [kV] Restelica (kodi: 30036002) nga ora 10:00 deri 15:00 .

Vendet: Fshatrat: Glloboçicë, Krushevë, Kukjan, Lubovishtë, Mlikë, Orqushë, Restelicë, Vranishtë dhe Zlipotok.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive –  revizion i daljes 10kV (shtërngim i përçuesve, ndërrim i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

2.

Nga TS 35/10 kV Zhuri do të ndërpritet:

Dalja 10kV Poslishta (kodi: 30035006) nga ora 10:00 deri 14:00.

Vendet: Poslishtë, Grazhdanik, Kobi I, Kobi II, Gurthyesi Renelual Tahiri, Poslishti I, Poslishti II, Vlashna I, Vlashna II dhe Muradema.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion i daljes 10kV (shtërngimi i përçuesve, ndërrim i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërpritet:

Dalja 10kV J15 Vëllezërit Gervalla 1 (kodi: 40000031) nga ora 09:30 deri 12:30.

Vendet: Vëllezërit Gërvalla, Magjistralja Prishtinë-Shkup (pjesa prej urës deri te HIP Petrolli), 28 Nëntori, Astrit Bytyqi, Haki Braha, Emin Duraku (një pjese), rruga e Talinovcit dhe Lagjja e Re.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri dhe testimi i transformatorit të fuqisë.

2.

NS 35/10kV  Ferizaj 2 do të ndërpritet:

TS 10/0.4 kV Mermer Comerce  (kodi: 40041003269) 13:30 deri 15:00.

Vendet: Mermer Comerce.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri dhe testimi i transformatorit të fuqisë

3.

NS 35/10kV  Ferizaj 2 do të ndërpritet:

NS 10/0.4kV TS Kadri Llabjani “Eurocop-Plast” (kodi: 40041003285) nga ora 14:30 deri 16:00.

Vendet: TS Kadri Llabjani “Eurocop-Plast”.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri dhe testimi i transformatorit të fuqisë.

Gjakovë

1.

TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërpritet:

Dalja 10 kV Pataçani ( Kodi: 82000001) nga ora 10:00 deri 15:00.

Vendet: Fshatrat: Bratotin, Drenoc, Nushpal, Pastasellë, Pataçan i Epërm,  Pataçan i Poshtërm, Senoc, Varjak, Zatriq.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendesimi i transformatorit – Drenoci I, ndërrim me Pastelen II.

2.

Nga TS 35/10 kV Zhuri do të ndërprehet:

Dalja 10kV Poslishta (kodi: 30035006) nga ora 10:00 deri 14:00.

Vendet: Poslishta, Grazhdaniku, Kobi I, Kobi II, Gurthyesi Renelual Tahiri, Poslishti I, Poslishti II, Vlashna I, Vlashna II dhe Muradema.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion i daljes 10kV (shtërngim i përçuesve, ndërrim i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

****

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 35/10 kV Malisheva  do të ndërpritet:

Dalja 10kV Mirusha (kodi: 82082002) prej orës 09:00-09:30 dhe  16:30-17:00.

Vendet: Rrugët: 603 Adem Jashari (1 konsumator), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator). Fshatrat: Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të TM.

2.

TS 35/10 kV Malisheva

Nga Dalja 10kV Mirusha prej ores 09:00 deri ora 17:00 do të ndërpriten këta TS:

TS 10/0.4 kV HOTEL- RESTORANT  ” Centar Park (kodi: 82082002012).

TS 10/0.4 kV LLAPÇEVE I (kodi: 82082002025) .

TS 10/0.4 kV LLAPÇEVE II (kodi: 82082002026) .

TS 10/0.4 kV MRASOR UJËVARA (kodi: 82082002027) .

TS 10/0.4 kV MRASOR (kodi: 82082002028) .

TS 10/0.4 kV Mirusha-Ujëvara (kodi: 82082002041) .

Vendet: Mirushe, Llapçevë, Mrasor.

Arsyeja: Projekte investive, ndërrimin e transformatorëve dhe ormaneve, sipas projektit.- LOT 28

3.

Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërpritet:

Dalja 10[kV] Ura e Terezive (kodi: 81000004) nga ora 09:00 deri në ora 17:00.

Vendet: Fshatrat: Damjan (një pjesë), Fshaj Kushavec, Muhader, Pnish, Rogovë, Smaq, Ujëz.

Arsyeja: Projekte investive,  ndërrimi i  konzollave dhe izolatorëve .

4.

TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërpritet:

Dalja 10[kV] Skivjani (kodi: 80080009) nga ora 08:00 deri 16:30.

Vendet: Fshatrat: Bitesh, Dobrixhë, Dujakë, Firajë, Hereç, Jasiq, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Hilë(një pjesë), Osek Pashë, Plançor, Skivjan.

Arsyeja: Projekte investive, punime në kuadër të LOT 10 Feeder 1 Gjakovë.