Kuvendi voton rezolutën që obligon Qeverinë ta udhëheqë dialogun me Serbinë

Deputetët e koalicionit qeveritar e kanë votuar rezolutën për dialogun me Serbinë, e cila e obligon Qeverinë e Kosovës për të udhëhequr dialogun me Serbinë.

Kjo rezolutë u votua me 57 vota pro dhe 5 abstenime.

Seanca e së mërkurës për dialogun Kosovë-Serbi e cila përfundoi pa votimin e një rezolute, ka vazhduar në orët e para të shtunës.

Kjo është rezoluta e votuar:

  1. Republika e Kosovës është e përkushtuar për bisedime politike në mes të Republikës së Kosovës dhe Serbisë që do të rezultojë me njohje reciproke. Kuvendi i Republikës së Kosovës rithekson se Kushtetua e Republikës së Kosovës, sovraniteti shtetëror, integritet territorial dhe karakteri shtetëror unitar i Republikë së Kosovës është i pacenueshëm.
  2. Askush nuk ka të drejtë të dialogojë apo negociojë për integritetin dhe sovranitetin e Kosovës.
  3. Në përputhje me Kushtetutën e Kosovës dhe aktvendimin e Gjykatës Kushtetuese është Qeveria e Kosovës që ka mandatin të udhëheqë bisedimet dhe dialogun me Serbinë brenda vijave të pakalueshme të vijave të rendit kushtetues.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!