Postet nga: rezoluta

Pjesëmarrësit në “Marshin e Paqes” nisen drejt Srebrenicës

Më 8 korrik, më shumë se 4.000 pjesëmarrës u nisën nga Nezuk, afër Tuzllës, në marshin prej 100 kilometrash drejt Srebrenicës. “Marshi i Paqes” organizohet për ...

Grafite me mesazhe nga gjenocidi në Srebrenicë shfaqen në muret e ambasadave hungareze e sllovake  

Grafite me numrin 8.372 - që është numri zyrtar i viktimave të gjenocidit në Srebrenicë më 1995 - u vendosën të premten në muret e ambasadës hungareze dhe asaj sllovake ...

SHBA, BE dhe Britania thonë se 'ndarja' në Bosnje është e pamundur

Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Bashkimi Evropian dhe Mbretëria e Bashkuar, reaguan ashpër ndaj njoftimit të autoriteteve të Republikës Sërpska se ky entitet do t’...

Kuvendi sot e shqyrton projekt-rezolutën përmes të cilës kërkohet rrëzimi ose dorëheqja e Qeverisë

Kuvendi i Kosovës do të zhvillojë seancë më 24.05.2024, me vetëm një pikë në rendin e ditës.

Gënjeshtrat e Serbisë për rezolutën e OKB-së për Srebrenicën janë çështje pushteti

Në portretizimin e një projektrezolute të OKB-së për gjenocidin e Srebrenicës në 1995 si një sulm të paprecedentë dhe të rrezikshëm ndaj popullit serb, liderët e Serbisë ...

Arrihet pajtueshmëri për tekstin përfundimtar të rezolutës për Srebrenicën

Ambasadori i Bosnje-Hercegovinës në Kombet e Bashkuara, Zllatko Llagumxhija ka bërë të ditur se është arritur pajtueshmëri për tekstin përfundimtar të rezolutës për ...

Qeveria e Malit të Zi do të votojë pro Rezolutës për Srebrenicën në OKB

Mali i Zi do të votojë në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara në mbështetje të Rezolutës që shpall 11 korrikun si Ditën Ndërkombëtare ...

Debat në OKB: Gjenocidi në Srebrenicë të dënohet globalisht

Gjenocidi në Srebrenicë duhet të dënohet në nivel global, duhet të shprehet mbështetje për viktimat, duhet të parandalohet mohimi i gjenocidit dhe duhet të dënohet glorifikimi ...