Vendvotim në Maqedoni - Foto: Rtv21

43 komuna do të jenë në balotazh në Maqedoninë e Veriut

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve në Maqedoninë e Veriut ka publikuar rezultatet fillestare të zgjedhjeve lokale që u mbajtën dje.

Sipas të dhënave që i publikoi kryetari i KSHZ-së, Aleksandar Dashtevski, kuptohet se 43 komuna i pret balotazhi më 30 tetor – në rrethin e dytë.

Në disa prej komunave gara do të jetë mes pushtetit dhe opozitës, por ka komuna ku do të garojnë edhe kandidatë që u përkasin partive në pushtet.

TV21 ua sjell listën e komunave që do të kenë balotazh:

Haraçina – BDI dhe LSDM shkojnë në rreth të dytë

Manastir – LSDM dhe VMRO-DPMNE shkojnë në rreth të dytë

Bogovinë – BDI dhe ASH shkojnë në rreth të dytë

Bërvenicë – VMRO-DPMNE dhe Enver Pajaziti shkojnë në rrethin e dytë

Vasillevë – LSDM në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Pehçevë – LSDM dhe VMRO-DPMNE shkojnë në rreth të dytë

Vrapçisht – BDI shkon në rrethin e dytë ASh-AAA

Gjevgjeli – LSDM shkon në rrethin e dytë me VMRO-DPMNE-në

Dibër – BDI shkon në rreth të dytë me ASH-AAA

Debarcë – LSDM shkon në rreth të dytë me grupin e të zgedhurve

Demir Kapi – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE

Demir Hisar – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE

Dollnen – LSDM shkon në rreth të dytë me BDI

Zhelinë – Lëvizja Besa shkon në rreth të dytë me BDI

Zelenikovë – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE

Kërçovë – VMRO-DPMNE shkon në rreth të dytë me BDI-në

Konçe – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Koçan – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE

Kratovë – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE

Kumanovë – LSDM shkon në rreth të dytë me Maksim Dimitrievskin

Llozovë – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE

Makedonska Kamenicë – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE

Makedonski Brod – VMRO-DPMNE shkon në rreth të dytë me kandidatin e pavarur

Ohër – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Pehçevë – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE

Probishtip – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Radovish – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Rankovc – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Resnjë – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Rosoman – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Nagoriçi i vjetër – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Strugë – BDI shkon në rreth të dytë me ASH-AAA

Studeniçan – PDSH shkon në rreth të dytë me BDI-në

Tearcë – BDI shkon në rreth të dytë me ASH-AAA

Tetovë – Lëvizja Besa shkon në rreth të dytë me BDI-në

Çair – BDI shkon në rreth të dytë me ASH-AAA-në

Çashkë – LSDM shkon në rreth të dytë me BDI-në

Çeshinovë-Oblleshevë – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Çuçer Sandevë – LSDM shkon në rreth të dytë me grupin e pavarur

Shuto Orizarë – LSDM shkon në rreth të dytë me lidhjen e partive

Karposh – LSDM shkon në rreth të dytë me GROM-in

Novosellë – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në

Qendër – LSDM shkon në rreth të dytë me VMRO-DPMNE-në./21Media