LIVE - Edukimi në gjuhën amtare

Sonte në Emisionin “Kallxo Pernime” po transmetohet debati për edukimin në gjuhën amtare.

– Sa respektohet Ligji i Gjuhëve nëpër institucionet e Kosovës?

– A ka tolerancë për të dëgjuar gjuhën rome, serbe e turke nëpër ambientet publike në Kosovë?

– Ku mund ta mësojnë qytetarët e Kosovës gjuhën e komuniteteve të ndryshme që jetojnë në Kosovë?

– A përjetojnë komunitetet jo-shqiptare diskriminim në jetën e përditshme?

Derisa në pjesën e dytë të emisionit diskutohet për kushtet që u ofrohen personave të verbër dhe shurdhmemecëve.

Lidhur më keto tema në studio do diskutojnë: Emilija Rexhepi, zëvendëskryeministre e Kosovës, Enis Kervan, deputet nga grupi parlamentar multietnik, Maria Raduloviq, zëvendësavokate e popullit dhe Ergjan Galushi, deputet nga partia rome.

Emisioni transmetohet sonte nga ora 22:30 në RTV Dukagjini dhe në Facebook të KALLXO.com.