Merrte Urdhra nga ‘Dr. Vampiri’

Infermieri Besim Gashi tregoi se merrte urdhra nga Yusuf Somnez në rastin Medicus dhe se shihte pacientë të huaj që vinin për trajtim, por insistoi se atij nuk i interesonte se çfarë operimesh bëheshin.

Punëtori i Klinikës Medicus, infermieri Besim Gashi, gjatë dëshmisë së dhënë para kolegjit të gjykatësve në Gjykatën e Qarkut në Prishtinë, të enjten, e pranoi se në Klinikën Medicus ishin trajtuar pacientë të huaj. E urdhrat dhe monitorimin se si të trajtoheshin ata i kishte marrë nga dr.Yusuf Somnez,  ‘Dr. Vampiri’.

NDËRLIDHUR

Turku Somnez është një nga të akuzuarit kryesorë, por i cili gjendet jashtë Kosovës.

Gashi dëshmoi se nuk i kishte interesuar asnjëherë se çfarë operime ishin bërë në Medicus, kjo pasi që ai ishte vetëm një infermier – post operativ.

Po të enjten para kolegjit dëshmoi edhe polici Ramadan Ahmeti, i cili mbante një pozitë të lartë në polici, në kohën kur njësia e policisë në aeroport kishte vërejtur se si vinin njerëz nga shtete të huaja – nga Turqia e në përgjithësi Azia – pa para në xhep por që kishin ftesa për kontrolle në Klinikën Medicus, të nënshkruara nga dr.Lutfi Dërvishi.

Ahmeti dëshmoi se gjatë intervistimit të turkut të zënë në aeroport, e kishin kuptuar se për ‘dhurimin’ e veshkës i ishin ofruar 20000 dollarë.

Para kolegjit u papaqit edhe ish-prokurori i çështjes, Osmon Mehmeti, i cili në ditën e bastisjes dhe arrestimit ishte prokuror kujdestar.

Ish prokurori dëshmoi për veprimet që ai i kishte marrë dhe ato që policia i kishte ndërmarr si gjatë ashtu edhe pas bastisjes. Mehmeti tregoi se si ai vet nuk e kishte marr urdhrin nga gjykatësi paraprak, edhe pse sipas ligjit, ai ishte i detyruar ta bënte këtë.

Në seancë dëshmoi edhe inspektori shëndetësor Shaban Osmanaj i cili kishte qenë në bastisje dhe kishte parë licencën, po ashtu kishte parë librat e protokollit, të cilat vet i kishte kontrolluar.

Dy dëshmitarët Besim Gashi e Shaban Osmanaj do të ftohen prapë për të dëshmuar para kolegjit, me kërkesë të prokurorit.

Gjykimi në rastin ‘Medicus’ ka filluar më 4 tetor. Të pandehurve Lutfi Dervishi mjek dhe profesor urologjisë, Arban Dervishi ekonomist i diplomuar, Driton Jilta mjek nga komuniteti turk dhe punëtor shëndetësor i misionit të OSBE’së, Ilir Recaj mjek njëkohësisht edhe Sekretar Permanent në Ministrinë e Shëndetësisë në kohën e Alush Gashit, Sokol Hajdini mjek anesteziolog, Islam Bytyqi mjek dhe Sylejman Dula mjek iu kishte konfirmuar aktakuza në 2 mars 2011 .

Ata të gjithë akuzohen për krim të organizuar, trafikim me njerëz, ushtrim i kundërligjshëm i veprimtarisë mjekësore dhe shpërdorim i detyrës zyrtare ose i autorizimit, në bashkëkryerje.

Të pandehurit akuzohen që së bashku kanë ndërmarr veprime kriminale duke i transplantuar veshkat e më shumë se 20 personave të ndryshëm nga vende të ndryshme, kryesisht nga Turqia. Veshkat u morën pacientëve të ndryshëm, pacientë këta nga vende të ndryshme, duke ju transplantuar kryesisht Izraelitëve në këmbim të shumave të mëdha të parave – deri në 90 mijë dollarë për një transplanto.

ETIKETA

21 Tetor 2011 - 09:48

Florent Spahija 21/10/2011 - 09:48
NDËRVEPRIMI0

Merrte Urdhra nga ‘Dr. Vampiri’

by Gazeta JNK
NA NDIQNI

Send this to a friend