Postet nga: Shoqëri

Pengesat dhe Mundësitë e Personave me Nevoja të Veçanta në Kosovë

Një klasë e gjashtë në shkollën “Naim Frashëri” në Prishtinë është e mbushur me fëmijë, shumë më shumë se kapaciteti i saj nominal.

Shqipëria Përballë Sfidës së Radikalizmit

Familja Goroveci jeton në një shtëpi të vjetër njëkatëshe, mbushur me vazo lulesh në fshatin Gurras në Pogradec. Shtëpia është e rrethuar me pjergull, me ...

Hapa të Zbehtë në Trajtimin e Krimeve të Luftës

Autoritetet gjyqësore në Kosovë lëvizën këtë vit drejt përfundimit të procesit gjyqësor të "Grupit Drenica". Shkalla e parë i dha dënimet për ...

Rilindja e Kuqe: Rënia dhe Ngritja e Karl Marksit

Zvonko Sundov, doktor i filozofisë, mori pagën e fundit 24 vjet më parë. Megjithatë, 63 vjeçari këmbëngul të paguajë të dyja kafetë.

Mëmësi në Akull: Gratë Përballen me Mëdyshjen mbi Ngrirjen e Vezëve

"Nuk pata menduar kurrë se do të bëhem 35 vjeç pa pasur ende familje. Unë i kam bërë të gjitha sipas rregullave – shkollën, universitetin, punën.... Por ...

Dyshohet se i Keqpërdori Paratë e Ushqimit të Karateistëve

Ish-karateisti Afrim Latifi e la Kosovën në dhjetor të vitit 2012. Janë bërë gati tre vjet që ai jeton në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Kontradiktat mes Arsimimit dhe Tregut të Punës

Viti 2015 është viti i tetë prej se ka filluar të organizohet testi kombëtar i maturës. Çdo vit testohen afërsisht nga 33 mijë maturantë, ndërsa këtë test ...

Fabrikat e Diplomave

Avni Avdiu ka një seri mbresëlënëse kualifikimesh akademike nga tri shtete të ndryshme. Dyzet e dy vjeçari ka tri diploma universitare nga universitetet e Kosovës; ...