Foto: CNN

Zjarret në Australi, 4 mijë banorë largohen nga shtëpitë

Mijëra njerëz u detyruan të strehohen nga zjarret në një plazh në Australinë juglindore të martën në mëngjes, pasi kishin ikur nga shtëpitë e tyre derisa zjarri përfshiu qytetin.

Herët në mëngjes, rreth 4 mijë banorë dhe vizitorë u detyruan të linin shtëpitë e tyre dhe akomodimin për pushime në Mallacoota, në shtetin e Victoria, thanë autoritetet, raporton CNN.

Qyteti aktivizoi sirenën e urgjencës për kërcënimin e afërt të zjarrit dhe banorët u drejtuan në bregdet, pas një plani evakuimi të përshkruar më parë në takimet e komunitetit.

“Nuk ka asnjë mënyrë për të hyrë brenda ose për të dalë jashtë jashtë”, tha për CNN banori i Mallacoota, Jason Selmes pasi u evakuua nga shtëpia e tij.

Tymi i trashë nga zjarret e bëri qiellin katran të zi në mëngjes. Ndërsa dita po ecte, qielli u ndriçua në një portokalli të ndritshme dhe flakët filluan të përhapen nëpër qytet.

Fotografitë treguan djegien e shtëpive dhe një linjë zjarri që po afrohej.

Disa njerëz kërkuan strehim në det. Ida Dempsey dhe familja e saj që kishin ardhur për vizitë nga Melbourne, u evakuuan në barkën e tyre, duke u ankoruar rreth 200 metra nga bregu.

Tre ekipe urgjente ishin në plazh me banorët, dhe shërbimet e urgjencës krijuan qendra mjekësore dhe vende për evakuim të sigurt, sipas agjencisë shtetërore Victoria Emergjente.