Përhapja e madhe e COVID në Kinë, shkollat e Shangait kalojnë në mësim online

Qyteti më i madh i Kinës, Shangai, ka urdhëruar shumicën e shkollave të tij që të marrin mësime online pasi rastet e Covid janë rritur, raporton BBC.

Çerdhet dhe qendrat e kujdesit për fëmijët gjithashtu do të mbyllen nga e hëna, sipas byrosë arsimore të Shangait.

Kufizimet u lehtësuan nga autoritetet kineze në fillim të këtij muaji pas një vale protestash që synonin strategjinë e Kinës zero-Covid.

Por lehtësimi i masave të rrepta të bllokimit ka çuar në shqetësime në rritje për përhapjen e Covid në Kinë.

Ndryshimet e rëndësishme në sistemet e testimit dhe raportimit të Covid në vend e kanë bërë të vështirë të dihet se sa i përhapur është bërë virusi. Me të dhënat për javën që përfundon më 11 dhjetor që tregojnë një rënie të numrit total të infeksioneve të reja në të gjithë vendin pasi arriti kulmin javën e kaluar. .

Por para ndryshimit në mbledhjen e të dhënave, numri i rasteve ishte më i lartë se ai i valës së fundit Covid në prill.

Ka shqetësime se infrastruktura shëndetësore e Kinës nuk është e përgatitur për të përballuar një rritje të shpejtë të pacientëve – veçanërisht pasi Covid përhapet tek të moshuarit, shumë prej të cilëve nuk janë plotësisht të vaksinuar./BBC