Benefitete e konsumimit të vezëve për trupin e njeriut

Konsumimi i vezëve të freskëta mbetet nga ushqimet më të preferuara. Kjo për shkak të vlerave ushqyese të rëndësishme për shëndetin tone dhe për shkak të proteinave që përmbajnë, qoftë për kaloritë e pakta që kanë, qoftë për tërë ato elemente ushqyese. Vetë bartin një vistër mirësish tek ne, prandaj dhe nuk gjen arsye të vlefshme për mospërdorimin e tyre. Ndër të tjera, vezët e Konsonit janë nën mbikëqyrje të vazhdueshme veterinaro-sanitare. Atëherë, ha prej tyre dhe kënaqu. Ushqimi për zogj është natyral, i pasur me drithëra, kryesisht i përbërë nga misri. Vezët janë nën kontrollë të vazhdueshme veterinaro-sanitarë. Ushqimi për zogj është natyral, i pasur me drithëra, kryesisht i përbërë nga misri.

Mos konsumimi i rregullt i vezëve krijon humbje në vlerat ushqyese si kolina që është një përbërës shumë i rëndësishëm që ndihmon në zhvillimin e trurit dhe në përmirësimin e kujtesës,

seleni që është thelbësor për riprodhimin dhe funksionin e tiroides, vitamina D, acidi folik ose vitamina B9 që janë tepër të rëndësishme për rritjen e qelizave dhe forcimin e metabolizmit.

Konsoni është kompania më e madhe në tregun kosovar për prodhimin e vezëve dhe kompania e parë në tregun kosovar të pasluftës që merret me prodhimin e mishit të zogut.

Për mbrojtjen e shëndetit tuaj përmbajuni këshillave për përdorim të drejtë:

–  Të ruhet I freskët në frigorifer, përndryshe duhet të përdoren sa më shpejt deri më datën që shkruan në paketim

–  I freskët të ruhet në temp.: -2*C deri +2*C

Konsoni është e licencuar nga AVUK, me numër: KS 111.

Kontakt:

https://www.facebook.com/konsoni.ks