Punime në rrjet, KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të energjisë nesër

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se të martën do të kryhen punime për siguri të sistemit energjetik dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 220/35/10[kV] Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bajqinë-Pollatë  (kodi: 14000014) nga ora 10:30 deri në ora  15:00

Vendet: Bajqinë, Kerpimeh, Repë, Pollatë, Dvorishtë, Sllarin, Reqicë, Zhiti, Sylevic, Breze, Ternavicë, Murgull, Zakut, Metehi, Doberdol, Fan Zahir Pajazit, Letanc te Rexha ,Smajlovit

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja dhe premontimi i shtyllave dhe shtrëngimi i përçuesve.

2.

Nga NS 35/10 [kV] Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Brezhnicë (kodi: 15019009) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Breznica, Kozarica,Barileva dhe Leban.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

3.

Nga NS 35/10[kV] Mazgiti  do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Te Bahollet  (kodi: 15019002022 ) nga ora 10:00 deri në ora 15:30

Vendet: lagjja Bahollët në Shkabaj, rr.Qemal Shala ( nje pjese)

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri, instalimi i daljes se re 0.4 kV ne NS 10/0.4 kV Bahollt Shkabaj/

Pejë:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10 [kV] Gurrakovci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Dobrusha (kodi: 50052001) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Dobrushë, Gurakoc (një pjesë), Istog (një pjesë), Kashicë, Llukavc, Llukavc i Begut, Lubovë, Prekallë, Prigodë, Ruhot dhe Saradran.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim i shtyllave të tensionit të mesëm, bartje e rrjetit, shtrëngimi i përçuesve, ndërrim i konzollave dhe izolatorëve.

2.

Nga NS 110/10 [kV]  Klina do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Gremniku  (kodi:52000011) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fshatrat: Dollc, Gremnik, Kpuz, Perlina, Perqevë, Qeskovë, Qupevë, Qupevë e Ulët, Qupevë e Epërme, Rastok (një pjesë), Sferkë, Sferkë e Gashit dhe Volljakë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim i shtyllave të tensionit të mesëm 10kV dhe përforcimi i rrjetit.

 Prizren:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10 [kV] Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Mamusha (kodi: 32000006) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Leshan, Mamushë (një pjesë), Nepërbisht dhe Tërnje.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion i daljes 10kV (shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

2.

Nga NS 110/10 [kV]  Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Malësia e re (kodi: 31000030) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Rrugët: 222 Ali Pashë Tepelena (një pjesë) dhe Tranzit (një pjesë); fshatrat: Korishë (një pjesë), Lexhend, Lubizhdë (një pjesë), Lutogllavë, Malësi e Re dhe Petrovë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive,  revizion i daljes 10kV (shtrëngimi i përçuesve, ndërrim i shtyllave/izolatorëve të dëmtuara).

3.

Nga NS 35/10 [kV] Dragashi do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Rapqa (kodi: 30036009) nga ora 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: fshatrat: Brezne, Buçe, Kërstec, Plavë, Rapqë e Epërme, Rapqë e Poshtme dhe Rrenc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Ferizaj:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10 [kV] Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Rashinca (Kodi: 41046001) prej orës 10:00 -12:00  dhe 14:00-16:00

Vendet: Fshatrat: Davidovc, Gjugjaj (Gjurkoc) (një pjesë),  Gjurkoc, Rashincë, Vojnoc dhe një pjesë e rrugës Komandant Kumanova

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive,  ndërrimi i trafostacionit për shkak të mbingarkesës.

2.

Nga NS 35/10[kV] Shtërrpca do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Breza (kodi: 40044003) prej orës 09:30 deri në ora 14:30

Vendet: Brezovica, Jazhincë, Sevcë, Vrbeshtica dhe Vikendicat.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës.

Mitrovicë:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10[kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Maxhunaj (Kodi: 73000011) prej orës 09:00 deri në ora   13:00

Vendet: fshatrat: Brezhnicë  (një pjesë), Ceceli, Dumnicë, Dumnicë e Ulët, Dumnicë e Mesme, Dumnicë e Epërme, Zagori  (një pjesë), Maxhunaj, Nadakovc  (një pjesë), Pestovë, Ropicë, Samadrexhë, Sllakovc dhe Vilanc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, shtrëngimi i përçuesve dhe bartja e rrjetit nga shtyllat e dëmtuara në të rejat.

 Punime në projekte investive

1 .

Nga NS 110/10[kV] Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Likovci (kodi: 74000001)  nga ora 09:00 deri në ora  17:00

Vendet: fshatrat: Arbëri e Epërme, Arbëri e Poshtme, Likovc, Makërmal, Morinë, Plluzhinë, Pozhullë, Murg, Obri e Ulët, Obri e Epërme, Rrezallë, Shtuticë, Ticë, Tushil dhe një pjesë e Skenderajt.

Arsyeja: Projekte investive, ndryshimi i ormanit të tensionit të ulët dhe transformatorit përkatës, për projektin Rezallë Ahmeti.

Gjakovë:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/35/10 [kV] Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Qyteti I (kodi: 82000003) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Rr.486 Xhelal Hajda-Toni, Rr.487 UÇK-së, Rr.489 Avdullah Bugari, Rr.490 Gëzim Hamza-Piktori, Rr.492 Agom Çelaj, Rr.493 Hasan Prishtina, Rr.495 Dëshmorët e Pashtrikut, Rr.496 Mexhit Mustafa, Rr.503 Skënder Rexhepi, Rr.504 Eshrafedin Kastrati, Rr.505 Sadedin Hajda, Rr.506 Milaim Krasniqi, Rr.508 Xhafer e Samir Nurkasa, Rr.509 Gëzim Mullaabazi, Rr.510 Bujar Thaqi, Rr.511 Migjeni, Rr.512 Ali Sokoli, Rr.514 Bajram Veliu, Rr.516 Vëllezërit Haradinaj, Rr.518 Ilmi Morina, Rr.524 Kuvendi i Lezhës, Rr.525 Kuvendi i Manastirit, Rr.532 Bekim Isma, Rr.536 Mic Sokoli, Rr.Feim e Bedrush Gashi, Rr.538 Milaim Morina, Rr.539 Haxhi Zeka, Rr.541 Dëshmorët e Zatriqit, Rr.542 Musë Rahoveci, Rr.543 Dalip Behra, Rr.544 Shkelzen e Luan Krasniqi, Rr.545 Ismail e Besim Gashi, Rr.548 Mark Sopjani.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja, montim – demontim i shtyllave të dëmtuara.

2.

Nga  TS 110/35/10kV Rahoveci (H01) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Xërxe (H03) me kod: 820810 dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 07:00  deri ne ora 09:00.

Vendet: fshatrat: Gexhë, Radostë, Ratkoc dhe Xërxe, Çifllak, Denjë, Dobidol, Guri Kuq, Kaznik, Kramovik, Polluzhë, Rakovinë dhe Ratkoc, Bellacërkë, Berjakë dhe Sapniq (një pjesë) dhe Radostë.

Pa tension mbesin edhe Silosi I dhe Sillosi II, Lami Glas, 18 Nentori…

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, prerja e lisave dhe eleminimi i rrezikut.