Prishtina

Ajri sot në Prishtinë, i pashëndetshëm

Matësi i cilësisë së ajrit i vendosur në Ambasadë Amerikane tregon se niveli i ndotjes së ajrit është i pashëndetshëm.

Indeksi i ndotjes së ajrit në stacionin e vendosur në Ambasadën amerikane është  155 AQI.

Tutje Ambasada ka dhënë disa sugjerime për qytetarët, duke i këshilluar që të mos dalin jashtë pa maskë, t’i mbyllin dritaret si dhe t’i shmangin aktivitetet fizike jashtë.

Sipas matësit, zonat me të ndotura janë Ferizaj, Prishtina, Podujeva dhe Gjilani.