Abazoviq kërkon nga drejtuesit e policisë të hetojnë kërcënimet që ka marrë për shkak të arrestimit të Petar Lazoviqit

Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq ka informuar drejtuesit e policisë publike dhe inteligjente se grupet e afërta me oficerin e arrestuar të Agjencisë Kombëtare të Sigurisë (ANB) Petar Lazoviq dhe babain e tij Zoran, një ish-zyrtar i lartë i policisë, po e targetojnë Abazoviqin si fajtorin kryesor për arrestimin dhe po planifikojnë një lloj hakmarrjeje.

Abazoviq e ka informuar ministrin e Punëve të Brendshme, Filip Axhiq; drejtorin e Administratës së Policisë, Zoran Brdanin dhe drejtorin e ANB-së, Sava Kentera, për kërcënimet që pretendon se i ka marrë, raporton Vijesti.

Ai ka thënë për “Vijesti” se u ka kërkuar që të mbledhin informacione për të dhe të vërtetojnë të vërtetën, duke thënë se nuk ka ushtruar asnjë ndikim tek prokurorët dhe gjyqtarët në asnjë rast të veçantë, siç pretendohet se bën, nga ato struktura afër Lazoviqit.

“Zyrtari i arrestuar i ANB-së, Petar Lazoviq, ka problem me ligjin, shpresoj që kjo të jetë e qartë për të gjithë ata që duan që unë të ngulmoj me bashkëpunëtorët e mi në misionin e krijimit të shtetit ligjor, nga i cili nuk do të heq dorë as edhe një milimetër pa marrë parasysh kërcënimet, tonet ekstremiste, gjuhën e urrejtjes”, tha Abazoviq.

Ai ka vlerësuar se e kupton nevojën e disa strukturave kriminale që të tentojnë të rishpërndajnë kartat duke sulmuar Qeverinë dhe duke e destabilizuar atë.

“Por nuk ka asnjë skenar në të cilin “dora e drejtësisë” do të ndalet. Përkundrazi, tentativat për sabotim, tonet ekstremiste, gjuhën e urrejtjes apo kërcënimet janë të kota. E di që kjo shkakton zhgënjim për shumë, por ne kemi treguar se Mali i Zi po ecën në rrugën e lirisë dhe nuk ka vend për kartelet e drogës, kontrabandistët e cigareve apo elitën e korruptuar”, ka thënë ai.

Në korrik të vitit të kaluar, Agjencia për Zbatimin e Ligjit të Bashkimit Evropian – Europol ia dorëzoi Prokurorisë Speciale të Shtetit (SDT) transkriptet e mesazheve të shkëmbyera përmes atij aplikacioni, me shpjegimin se policët Petar Lazoviq dhe Ljubo Milović korrespondonin dhe bashkëpunonin me drejtuesit dhe anëtarë të klanit kriminal kavak .

“Vijesti” njoftoi në gusht të vitit 2021 se hetuesit malazezë po kontrollojnë nëse dhe pse Petar Lazoviq, i punësuar në ANB, mbante rregullisht kontakte me një nga krerët e dyshuar të klanit të Kavaçit, Radoj Zvicer, dhe praktikisht i ruante shpinën.

Lazoviq është djali i ish-shefit të Sektorit për Luftimin e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit dhe ish-ndihmës drejtorit të Administratës së Policisë, Zoran Lazoviq.