Postet nga: Mali i Zi

Preferencat për djem në Mal të Zi

Gjatë debatit të fundit në Parlament për zvogëlimin e përqindjes së vajzave të porsalindura në Mal të Zi, një ligjvënës “e dënoi sinqerisht” trendin, ...

Shqiptarët gjatë pluralizmit në Mal të Zi

Në sesionin shkencor “Shqiptarët në Mal të Zi gjatë tri dekadave të fundit” u shpalosen analiza shumëdimensionale mbi proceset dhe dukuritë që kanë ndodhur gjatë pluralizmit në kë...

Komuna e Tuzit i ankohet SHBA-së për "diskriminim" nga Qeveria e Malit të Zi

Komuna e Tuzit në Mal të Zi pretendon se po diskriminohet nga ana e Qeverisë së Malit të Zi, dhe për këtë i ka njoftuar faktorët kyç ...

Mali i Zi nuk do të dërgojë ushtarë në KFOR

Sekretari i Përgjithshëm i Aleancës Veri-atlantike (NATO), Jens Stoltenberg tha të martëm ne Bruksel se përfshirja e ushtrisë së Malit të Zi në misionin e ...

Mali i Zi, testi PCR falas për turistët

Ministria e Shëndetësisë së Malit të Zi ka njoftuar institucionet shëndetësore së nga 13 maji të bëjnë teste PCR falas për turistët të cilë...

Rreziku i tensioneve në Mal të Zi

Tensionet e muajve të fundit në Mal të Zi mund të jenë jashtëzakonisht të rrezikshme, ndërsa incidentet me motive politike dhe nacionaliste janë thellësisht shqetësuese, thotë ...

BB: Ekonomia e Kosovës në nivelet e para-pandemisë rikthehet më 2022

Banka Botërore në raportin e publikuar të martën vlerëson se pas një recesioni historik, pritet rimëkëmbje graduale ekonomike në Kosovë dhe në të gjitha vendet ...

Mali i Zi, rritje e rasteve me COVID-19

Në 24 orët e fundit, Mali i Zi ka regjistruar 151 raste të reja infektimi me COVID-19, njoftoi sot Instituti i Shëndetit Publik (ISHP).