Modeli SE i iPhone - çmim më i ulët dhe harduer më i fuqishëm

Gjenerata e ardhshme e iPhone më të lirë (SE), të cilin e presim në treg në vitin 2023, më në fund do ta ketë një ekran të madh dhe një dizajn më modern, kështu që sigurisht që do të jetë më interesant për një numër më të madh klientësh.

Këtë vit, Apple prezantoi një gjeneratë të re të telefonit të saj më të përballueshëm – iPhone SE. Pajisja karakterizohet nga një çmim më i volitshëm në krahasim me iPhone-të e modelit kryesor, pajisje moderne dhe dizajn të vjetëruar. Ky dizajn i vjetëruar i modeluar në iPhone 8 me një ekran të vogël (4,7 inç) dhe një buton Home është arsyeja më e zakonshme pse shumë përfundojnë duke hequr dorë nga blerja e kësaj pajisjeje, por me gjeneratën e ardhshme që mund të ndryshojë.

Domethënë, vitin e ardhshëm më së shpejti ose pas 2 vitesh, mund të presim iPhone SE të ri, i cili më në fund do ta ketë një dizajn më modern dhe një ekran më të madh që do të shtrihet nga skaji në skaj, me një nivel harduer në të cilin ka kamera dhe sensorë do të vendoset. Kjo do të thotë se ky version i iPhone do të ketë një ekran me diagonale 6.1 inç, me një bateri me kapacitet pak më pak se 3000 mAh dhe mundësinë e karikimit të baterisë me valë.

Ai do të mundësohet nga çipi A15 ose A16 i Apple, do të ketë 4 GB RAM, por ende vetëm një kamerë në anën e pasme, rezolucioni i së cilës duhet të jetë 12 MP. Në pjesën e përparme do të ketë një kamerë selfie 7MP dhe duke qenë se notch-i do të ketë edhe sensorë Face ID, kjo pajisje do të ketë edhe mundësinë për ta zhbllokuar telefonin me një shikim. Butoni Home do të mbetet pjesë e historisë.

Gjithashtu, duke pasur parasysh se është paralajmëruar se gjenerata e re e iPhone 14 nuk do të ketë një model mini, dhe SE do të ketë një ekran më të madh, kjo do të thotë se Apple synon të kalojë plotësisht me modelet e vogla të telefonave të saj në mënyrë që diagonalja më e vogël e iPhone do të jetë 6.1 inç.

Nuk dihet ende se kur Apple do ta prezantojë gjeneratën e re të iPhone SE, ashtu siç nuk dihet çmimi i tij, i cili në krahasim me modelin aktual mund të jetë më i lartë – në përputhje me rritjen e çmimeve të të gjitha gjërave të tjera në treg. Me një ekran më të madh dhe pajisje të fuqishme dhe një çmim më të përballueshëm, ky telefon mund të bëhet një hit i madh në mesin e fansave të Apple./9to5 Mac

Përgatiti: Nuhi Shala