Punime të domosdoshme për siguri të sistemit, vendet ku nesër do të ketë ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 23.05.2024, do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik dhe nga palë të treta.

Si rezultat, në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Koliqi (kodi: 14016002) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Klinë e Epërme, lagjet Mecini dhe Berani, Qubrel, Kotorr, Vitak, Kastriot, Runik. Banjë, Surigan, Radishevë, Qitakët, Leqinë dhe Tërrnovë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

NS 110/10(20) [kV] Prishtina 7

Nga  Dalja 10 [kV] J34 Çagllavica 3 do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Afër Panoramës (kodi: 19000036041) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Veternik afër Marigonës.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, rregullimi i ormanit shpërndarës.

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10 KV Magure do të ndërprehet:

Dalaj 10 kV Fshatrat- Magure (kodi: 41048002) nga ora 09:00 deri në ora 15:00

Vendet: Magure, Medvevc, Dobrajë, Rreze, Blinaje, Qylage, Poturovc, Torinë, Poturovc dhe  Gllanicë.

Arsyeja: Projekte investive, punimi i linjës së tensionit të mesëm 10 kV, ngritja e shtyllave, projekti Dobrajë.

2.

Nga TS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalaj 10 kV Fshatrat (kodi: 40000002) nga ora 09:00-09:30 dhe nga ora 17:00-18:00

Vendet: Fshati i Vjetër, Dardania, Sojeva, Mirosala, Bibaj dhe Zlatari.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

3.

Nga TS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV TS Sojevë (kodi: 40000002143) nga ora 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: Fshati i Vjetër, Dardania, Sojeva, Mirosala, Bibaj dhe Zllatari.

Arsyeja: Projekte investive, montimi i ormanit të ri Distributiv në Trafo – Lot 7 Ferizaj.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 20kV Runiku (kodi: 74000005) prej orës 10:30 deri në ora 14:30

Vendet: Klinë e Epërme, Lagjet Mecini dhe Berani, Qubrel, Kotorr, Vitak dhe Kastriot. Runik.Banjë, Surigan, Radishevë, Qitakët, Leqinë dhe Terrnovë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i trasesë dhe kontrollimi i transformatorit për vaj.

Gjakovë

1.

Nga  TS 110/35/10kV Rahoveci (H05) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Malisheva (H07) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 09:00  deri në ora 16:00.

Vendet: rrugët: 603 Adem Jashari (një pjesë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), 610 Hisni Mazreku (1 konsumator), 603 Adem Jashari (1 konsumator), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), Spitali i Qytetit në rrugën 608 Hamdi Berisha, 535 Prof.Hamdi Berisha, 554 Uiliam Uoker, 601 Sheshi i Dëshmorëve, 602 Gjergj Kastrioti – Skendërbeu, 603 Adem Jashari, 604 Imer Krasniqi, 605 Rilindja Kombëtare, 606 Pavarësia, 608 Hamdi Berisha, 610 Hizri Mazreku, 611 Jahir Mazreku. 612 Viliam Voker; fshatrat: Burim, Carallukë (një pjesë), Dardania, Gërmiz, Lubizhdë (1 konsumator) dhe Senik (1 konsumatorë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), 608 Hamdi Berisha (1 konsumatorë), 605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), 608 Hamdi Berisha (1 konsumatorë), 557 Bedri Berisha (1 konsumator); fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës, Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë, Balincë, Bardhë, Bellanicë, Javor, Lladroc, Lladroviç, Lubizhdë, Lluzhnic, Ngucat, Senik dhe Temeqinë, Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë dhe Shkozë, Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçicë, Polluzhë dhe Stapanicë, Banjë, Bellanicë dhe Gajrak.

Arsyeja: Projekte investive, instalimi i përçuesit ACCC në linjën 35 kV Rahovec – Malishevë si dhe ndërrimi i izolatorëve 35kV.

Gjilan

1.

Nga TS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10kV Strezovci (kodi: 62000005) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Kamenicë (T.S.P.Bazeni, Lagja Qamëria, Ujësjellsi, Kollarët, Malësia), Moqari i ulët, Reqan, Hajnoc, Meshinë, Bugjenica, Strezoci, Kosovica, Carevci, Bushinca, Tirincë, Krileva, Leshtar, Boleci, Vaganeshi, Kremenatë dhe Rahovica.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, demontim i ndarësit të vjetër dhe jo funksional.

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 35/10 kV Lladovë do të ndërprehet:

Dalaj 10 kV Zhegra (kodi: 61066006) nga ora 10:00 deri në ora 17:00

Vendet: Zheger, Lladovë, Llashticë (një pjesë), Shurdhan, Pidiqi, Selishta, Qeliku, Haxhtë, Isufaj, Terziaj dhe Demirët.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV dhe 0.41kV, sipas zgjidhjes teknike.