Punime për siguri të sistemit, KEDS tregon ku do të ketë nesër ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër do të kryhen punime për siguri të sistemit energjetik dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10[kV] Prishtina 5 do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Barileve te Xhamia me (kod: 13000002049) prej orës 09:30 deri në ora 14:00

Vendet:  TS Barilevë te Xhamia.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, demontimi i shtyllave të tensionit të ulët.

2.

Nga TS 35/10kV Fushë Kosova do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV Depo(Hek) Nakaradë  (kodi: 15018006051) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Pjese te Rruges “Abdullah Pllana”

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, demontimi i rrjetit të vjeter 0.4 kV.

3.

Nga TS 35/10 kV Parku i Biznesit do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Llapushnik (kodi: 16023003 )nga ora 10:30 deri ora  15:00

Vendet: Llapushnik, Orllat, Negroc, Vuqak, Xhurgjice, Shkolla LLapushnik dhe Kleçkë e re.

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri – vendosja e ndarësit të linjës.

4.

Nga TS 35/10 kV Fushë- Kosovë  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bardh i Madh  (kodi: 15018018) prej ores 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: Lagjja 28, pjesa e Fushë-Kosovës pas Hekurudhës, Kuzmini dhe Bardhi i Madh.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, shqyrtimi i kabllove 10kV dhe trasimi i tyre nga automjeti matës.

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 35/10kV Fushë-Kosova II do të ndërprehet:

Dalja 10kV Vragoli (kodi: 15018007) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendet: Vragoli, Miradi e Ulët (një pjesë), Batusë, Henc, Lagjka 29  dhe Pompen FAM GAS.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10 (20)kV, sipas  zgjidhjes teknike.

2.

Nga TS 35/10kV Fushë-Kosova II do të ndërprehet:

Dalja 10kV Miradi e Epërme (kodi: 15018019) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendet: Miradi e Epërme.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 35/10[kV] Klina do të ndërprehet:

LP 10[Kv] J05-Zajmi (kodi: 52000104)  nga ora 09:00 deri 11:00

Vendet:fshatrat: Bokshiq, Deiq, Dollovë, Drenovcë, Dugojevë, Grabanicë, një pjesë e Klinës, Polce (një pjesë), Potërç, Potërç i Epërm, Videjë dhe Zajm.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, riparim i dy shtyllave të tensionit tët mesëm Bokshiq dhe riparim i ndarësit linjior, lokacioni Grabonicë.

Prizren

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10kV Budakova (kodi: 32000008) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Pishina Solid, Reqani I, Reqani II, Dragaqina I, Çardaku I, Pompat e Ujit Mohlan, Greiqevci I, Buzhala I, Budakova II dhe Budakova.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike.

Mitrovicë

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qyteti II (kodi: 74000010) prej orës 11:00-12:00 dhe nga ora 15:00-16:00

Vendet: Shkolla Teknike, Morava (Fidanishte), Afrim Durmishi, Shkolla Norvegjeze, Rukolli, Banesat te Komuna, Kuvendi Komunal, Rr. 28 Nëntori, Bekim Berisha Abeja, Harun Beka, Isa Boletini, Deshmort e Kombit, Osman Geci dhe Ali Gashi.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i kabllove të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Syla Group (kodi: 74000010014) prej orës 11:00 deri në ora 16:00

TS 10/04 kV Gazi Trans (kodi: 74000010015) prej orës 11:00 deri në ora 16:00

Vendet: Objekti Syla Group, rr.17 Shkurti.

Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Gjakovë

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bistazhini (kodi: 81000005)nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raçë (një pjesë), Ramamat, Rrezinë dhe Smaq (një pjesë).

Arsyeja:  Projekte investive, ndërrimi i konzollave dhe izolatorëve nën tension.

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Qendra (kodi: 81000002) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: rr.Abedin Tërbeshi, rr.Ali Ibra, rr.Ferhat Binishi (një pjesë), rr.Ismail Qemali, rr.Marin Barleti, rr.Mazllum Lakuci, rr.Mbretëresha Teuta, rr.Nënë Tereza, rr.Përmet Vula (një pjesë), rr.Petro Nini Luarasi, rr.Rruga Tirana, rr. Skënderbeu (një pjesë), rr.Tefik Çanga, dhe rr.Vëllezërit Frashëri.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.