array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(27) "https://kallxo.com/kulture/"
 }
}

Promovohet libri “Mugen” i Kushtrim Thaqit

Dje në Qendrën për Edukim dhe Kulturë “Libart”, u promovua libri “Mugen” në gjuhën angleze i Kushtrim Thaqit, i cili njëherësh është edhe libri i ...

Nënshkruhet memorandumi i parë mes Ministrisë së Kulturës dhe Institutit Albanologjik

Ministrja e Kulturës, Vlora Dumoshi sot ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me drejtorin e Institutin Albanologjik, Hysen Matoshi, me qëllim të ruajtjes, mbrojtjes dhe komunikimit të ...

Botohet romani ‘Mos e harro Japoninë, Suzanë’ i Aziz Mustafës

Romani “Mos e harro Japoninë, Suzanë” i Aziz Mustafës rrëfen historinë trishtuese të mjekut Leonard Malaj, i cili papritur heton shenja të një sëmundjeje të rëndë ...

Muzeu lëvizës i Tiranës arrin në Kosovë, Prizreni ndalesa e parë

Në kuadër të shënimit të 100 vjetorit të Tiranës si kryeqytet i Shqipërisë, sot në Prizren është hapur Muzeu Lëvizës-“Tirana vjen te ti”.

Tradita folklorike e Rugovës shpallet trashëgimi e mbrojtur nga shtetit 

Lojërat tradicionale rogovase dhe opusi artistik i Ansamblit Folklorik Autokton, “Rugova” të Pejës janë futur nën mbrojtje të përkohshme të shtetit.

Ministria e Kulturës dhe Universiteti 'Hasan Prishtina' nënshkruan memorandum për bursa studimore për trashëgiminë kulturore

Studentët e Universitetit të Prishtinës do të kenë mundësinë të marrin bursa për specializim në fushën e trashëgimisë kulturore. Për këtë që...