array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(27) "https://kallxo.com/kulture/"
 }
}

Dekonspirohet konkursi për çmimet kombëtare për teatrin

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ende nuk i ka bërë publike fituesit e çmimeve kombëtare për teatrin për 2019, dhepse këtë është dashur ta ...

Në Tiranë po mbahet Festivali Ndërkombëtar i Filmit në kushte të rrepta kundër COVID-19

Në Tiranë ka nisur edicioni i 18-të i Festivalit të Filmit, “Tirana International Film Festival” (TIFF).

Organizohet punëtoria muzikore për fëmijët e nënave vetushqyese  

Shoqata e artistëve të vegjël dhe të rinj, (Association of young artists), me përkrahjen e ‘Democracy for Development D4D’ organizon punëtori (workshope) edukative muzikore pë...

Shfaqja ‘Zgjimi i Pranverës’  prezantohet në Festivalin e Teatrove në Shkup 

Teatri Kombëtar i Kosovës në bashkëpunim me ‘Artpolis’- Qendra për Art dhe Komunitet, përfaqësojnë Kosovën me shfaqjen muzikore “Zgjimi i Pranverës” ...

ASHAK dhuron botimet e saj për Qendrën ‘Libart’

Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës i ka dhuruar një donacion me botimet e saja Qendrës për Edukim dhe Kulturë, "Libart".

Kino ARMATA planifikon shfaqjen e filmave falas për nxënësit kosovarë

Në periudhën tetor-dhjetor 2020, Kino ARMATA në Prishtinë planifikon të organizojë modulin e parë të platformës joformale edukative të filmit.