Postet nga: Adem Demaçi

Shtatorja e Adem Demaçit dhe vepra artistike ‘Kurrë mos thuaj kurrë’ shumë shpjetë në Prishtinë

Vepra artistike që do mbajë emrin ‘Never say never’ bashkë me shtatoren e Adem Demaçit  shumë shpejtë do vendosen në Prishtinë.

Muzeu Kombëtar pasurohet me artefakte nga jeta dhe veprimtaria e Adem Demaçit

Rroba, kapela e gjësende të tjera, të cilat i takonin Adem Demaçit, i janë dhuruar sot Muzeut Kombëtar të Kosovës.

Anulohet konkursi për shtatoren e Adem Demaçit

Zyra e kryeministrit të Kosovës ka anuluar konkursin për shtatoren e Adem Demaçit.

Kritika për shtatoren e Demaçit, reagon skulptori

Në një vjetorin e vdekjes së veprimtarit Adem Demaçi është vënë gurthemeli i shtatores së tij në Prishtinë, me modelin e të cilës nuk u pajtuan familjarë...

Prezantohet projekti për botimin e veprës së Demaçit në 40 vëllime  

Shoqata e ish -Burgosurve Politikë të Kosovës ka prezantuar projektin për botimin e 40 vëllimeve me vepra të zgjedhura për Adem Demaçin.

Familja e pakënaqur me model ideor për shtatoren e Adem Demaçit

Shqiptar Demaçi, djali i veprimtarit të ndjerë Adem Demaçi ka thënë se familja nuk pajtohet me modelin ideor për shtatoren e bacit Adem.

Një vit nga vdekja e Demaçit

Sot bëhen një vit që kur ndërroi jetë veprimtari i çështjes kombëtare, Adem Demaçi, i njohur si Mandela i Kosovës.

Hapet ekspozita me portretet e Adem Demaçit

Dhjetëra portrete të Adem Demaçit janë ekspozuar sot në hollin e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani” në Prishtinë.