Postet nga: institucionet Kulturore

Xhubleta dhe prezantimi i saj në institucionet tona kulturore

Në këtë kumtesë do të trajtojmë veshjen me xhubletë me fokus të veçantë prezantimi i saj si eksponat i rëndësishëm i trashëgimisë kulturore shqiptare ...

Mbi 70 punëtorë të MKRS mbesin pa kontrata pune, rrezikohen asetet e trashëgimisë kulturore

Mbi 70 punëtorëve të angazhuar me procedura të prokurimit ose me kontrata mbi vepër (MSHV) nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit (MKRS) në muajt shtator - ...

Probleme me financa, Baleti Kombëtar anulon premierën e dhjetorit

Baleti Kombëtar i Kosovës ka anuluar përgatitje për premierën e planifikuar në dhjetor të këtij viti. Arsyeja e anulimit të premierës së fund ...

Tallja e Ministrisë së Kulturës me pavarësinë financiare të institucioneve kulturore

Në fund të viti që shkoi, ish ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, tash deputetja Vlora Dumoshi pati deklaruar se institucionet kulturore janë pajisur me kode buxhetore.

Premtimet e ministres Dumoshi për pavarësimin financiar të institucioneve të kulturës

Nga viti i ardhshëm institucionet kulturore në vartësi të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit do të kenë kodet e tyre buxhetore.

Institucionet kulturore nuk respektojnë vendimin për pezullimin e aktiviteteve në ambiente të mbyllura

Pak prej institucioneve kulturore kanë respektuar vendimin e së Qeverisë së Kosovës për pezullimin e të gjitha aktiviteteve kulturore në hapësira të mbyllura. 

Nis puna në institucionet kulturore, kërkohet testimi për COVID-19

Pavarësisht se Qeveria e Kosovës nuk ka lejuar punën për teatrot dhe kinematë, qindra punëtorë të Ansamblit "SHOTA', Baletit Kombëtar, Filharmonisë e institucioneve tjera, ...

Bllokimi financiar i institucioneve të kulturës, MKRS harron nënkodet buxhetore

Me xhirollogari të mbyllura gati një vit më parë, pa nënkode buxhetore, institucionet kulturore, vartëse të Ministrisë së Kulturës, ende vazhdojnë të përballen me probleme me ...