Samsung flet për të ardhmen e telefonave të saj palosës

Kur Samsung e prezantoi telefonin e saj të parë fleksibël, Fold, disa vite më parë, shumë entuziastë të teknologjisë u magjepsën nga mundësia e palosjes së ekranit. Por lind pyetja – pse ekrani mund të paloset vetëm në njërën anë?

Duket se Samsung e kuptoi gjithashtu se duke e palosur brenda dhe jashtë, mund t’i jepte një dimension të ri përdorimit të një telefoni të mençur. Prandaj, ata zhvilluan një ekran të ri “Foldable In & Foldable Out”.

Edhe pse është ende në fazën e prototipit, ai u shfaq në CES 2023, i cili u zhvillua në Las Vegas në fillim të janarit. Pas ekranit të ri dhe menteshave të reja që lejojnë palosjen dhe palosjen e ekranit, siç thonë ata, 360 gradë.

Siç shkruan The Verge, ekrani i ri është zhvilluar nga filiali i Samsung, përgjegjës për prodhimin e ekraneve, Samsung Display. Së bashku me ekranin e ri, i cili është më fleksibël, janë zhvilluar menteshat që e mundësojnë palosjen në të dyja anët, por gjithashtu, siç thekson Samsung, zvogëlojnë dukshmërinë e vetë palosjes.

Deri më tani, nuk dihet se kur (ose nëse) do të shfaqet ky ekran në pajisjet Samsung (ose të tjera). Tradicionalisht, Samsung prezanton telefonat e saj fleksibël në muajin gusht, kështu që nuk përjashtohet që Galaxy Z Fold 5 ose Z Flip 5 të kenë këtë ekran të ri.

Tani për tani, Samsung me mençuri po hesht dhe po e përqendron gjithë vëmendjen te prezantimi i serisë së re Galaxy S23, i cili do të bëhet më 1 shkurt./The Verge 

Përgatiti: Nuhi Shala