Postet nga: Studimi

Dy gota venë të mjaftueshme për ta arritur kufirin ditor të sheqerit

Analiza e më shumë se 30 shisheve verë ka zbuluar se dy gota mund të jenë të mjaftueshme për të arritur kufirin e rekomanduar ditor të sheqerit për të ...

Kur do të marrë fund pandemia?

Është një pyetje që është bërë shumë dhe shpesh për gati dy vjet: kur do të përfundojë pandemia e koronavirusit?

Sipas studimit, adoleshentët e varur nga TikTok kanë një deficit të memories së punës

 

Përforcuesit e vakasinave ofrojnë mbrojtjen më të mirë kundër variantit Omicron

Tri studime të reja të mëdha nga Qendrat e SHBA-së për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, CDC, e vënë në pah rëndësinë e marrjes ...

Tetë raste të inflamacionit të zemrës tek fëmijët të vegjël që u vaksinuan kundër COVID-19

Qendra e SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, CDC, tha të enjten se kishte marrë raporte për tetë raste të miokarditit, një lloj inflamacioni i zemrë...

Botohet studimi ‘Shqiptarët në Sanxhakun e Nishit’ i Jusuf Osmanit

Studiuesi Jusuf Osmani ka botuar studimin historiografik, shtatë vëllimësh, “Shqiptarët në Sanxhakun e Nishit”.

Studiuesit identifikojnë një rrezik më të lartë se sa pritej nga miokarditi tek të rinjtë pas vaksinimit të plotë

 

Vaksinat kundër COVID-19 mbrojnë më shumë sesa vetëm shëndetin tonë fizik 

Hulumtimi i ri ka zbuluar një përfitim dytësor për vaksinën kundër koronavirusit, dhe të gjeturat janë vërtet befasuese.