Postet nga: Studimi

Gjermani: 1 në 10 persona janë 'të varur' nga puna

Një e treta e fuqisë punëtore gjermane janë duke punuar "tepër" dhe një 10% e tjetër shfaqin sjellje pune të varur, sipas një studimi të ri. 

Studimi tregon se çfarë ndodhi me personat që morën një javë 'pushim' nga rrjetet sociale

Vetëm një javë "pushim" nga mediat sociale e redukton depresionin dhe ankthin, ka treguar një studim i ri.

Shoferët e automjeteve janë të padurueshëm ndaj semaforit dhe bëhen nervozë pas vetëm tre sekondash

Shoferët të cilët nuk nisen brenda tre sekondave nga ndezja e semaforit, i acarojnë ata që presin pas tyre, treguan rezultatet e sondazhit të bërë nga nga ...

A shkaktojnë kancer telefonat? Një mit dekadash rrëzohet nga një studim i ri

Të imagjinojmë veten larg telefonit tonë duket si një detyrë e pamundur për shumicën prej nesh.

Zhvillohet testi i parë PCR për kancerin e gojës, rezultatet mund t’i merrni për 90 minuta

Zbulimi i hershëm është çelësi për të mbijetuar kancerin dhe studiuesit kanë zhvilluar një mjet inovativ për të ndihmuar këtë përpjekje.

Studimi: COVID-19 mund të shkaktojë tkurrje të trurit, humbje të kujtesës

COVID-19 mund të shkaktojë tkurrjen e trurit, ta zvogëlojë lëndën gri në rajonet që i kontrollojnë emocionet dhe kujtesën dhe t’i dëmtojë zonat që ...

Studimet e fundit: Përkëdhelja e një qeni përmirëson aftësitë e të menduarit

Hulumtimet e fundit kanë dhënë përgjigje befasuese.

Dy gota venë të mjaftueshme për ta arritur kufirin ditor të sheqerit

Analiza e më shumë se 30 shisheve verë ka zbuluar se dy gota mund të jenë të mjaftueshme për të arritur kufirin e rekomanduar ditor të sheqerit për të ...