Postet nga: Kanceri

Shkup: Dyshime për keqpërdorime me terapitë e të sëmurëve me kancer

Prokuroria Publike në Maqedoninë e Veriut po heton pretendimet për keqpërdorime në Klinikën e Onkologjisë në Shkup, që kanë të bëjnë me vjedhjen dhe shitjen e ...

Ngrënia e mishrave të procesuar i rritë rreziqet e kancerit të prostatës

Kanceri i prostatës zakonisht zhvillohet ngadalë, prandaj shenjat dhe simptomat e kësaj sëmundje vështirë vërehen.

OBSH: Ëmbëlsuesi artificial Aspartam mund të jetë kancerogjen për njerëzit

Agjencia Ndërkombëtare për Kërkimin mbi Kancerin (IARC) dhe Komiteti i Përbashkët i Ekspertëve për Aditivët e Ushqimit (JECFA) i Organizatës ...

Inteligjenca artificiale mund ta identifikojë me saktësi kancerin

Mjekët, shkencëtarët dhe studiuesit kanë ndërtuar një model të inteligjencës artificiale që mund ta identifikojë me saktësi kancerin në një zhvillim që ata thonë ...

Studiuesit e identifikojnë arsyen e mundshme të dëmtimit të zemrës nga ilaçet kundër kancerit

Ilaçet më të sigurta për kancerin tani janë një hap më afër pasi një studim i ri i udhëhequr nga studiuesit e UCL (University College London) ...

Studimi: shumica e meshkujve me kancer të prostatës mund t’i shmangin ose vonojnë trajtimet e ashpra

Shumica e meshkujve të cilët  diagnostikohen me kancer të prostatës mund t’i vonojnë ose shmangin trajtimet e ashpra duke mos i dëmtuar shanset e tyre pë...

Një lloj i rrallë kanceri ia ndryshoi theksin një pacienti amerikan, foli krejtësisht ndryshe gjatë gjithë jetës së tij

Literatura mjekësore deri tani ka njohur vetëm dy raste në të cilat tumoret shkaktojnë një sindromë të pazakontë që ndryshon të folurit e pacientit. Tani është publikuar një ...

Kanceri, sa kushton imunoterapia?

Dafina Ademi-Islami, e cila është mbikëqyrëse e citostatikëve për pacientë në Klinikën e Onkologjisë, në emisionin “Kallxo Përnime”  ka folur lidhur me imunoterapinë.