array(1) {
 [0]=>
 array(3) {
  ["square_thumb"]=>
  bool(true)
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#ae1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(5) "Ekipi"
 }
}
Kastriot Berisha

Kastriot Berisha

Kastriot Berisha ka lindur në Pejë, ku ka përfunduar edhe shkollën fillore dhe të mesme.

Studimet Bachelor dhe Master i ka përfunduar në Universitetin e Prishtinës, Fakultetin Juridik. Ai përfundoi me sukses edhe provimin e jurisprudencës në janar të vitit 2022.

Berisha është pjesë e Rrjetit Ballkanik të Gazetarisë Hulumtuese – BIRN që nga prilli i vitit 2017, kur punën e kishte filluar si praktikant, për të vazhduar më pas si hulumtues dhe zyrtar ligjor.

Ai ka monitoruar një numër të madh të proceseve gjyqësore të profilit të lartë si dhe një numër të madh të proceseve të rekrutimit të pozitave të larta në pushtetin ekzekutiv dhe atë të drejtësisë.

Berisha ka qenë pjesë e disa grupeve punuese të hartimit të ligjeve dhe pjesë e shumë publikimeve të BIRN për sektorin e drejtësisë, terrorizimin dhe luftimin e ekonomisë joformale.

Që nga viti 2019 Berisha e përfaqëson portalin KALLXO.com në Këshillin e Mediave të Shkruara të Kosovës.

Përpos tyre ka publikuar një numër të madh të hulumtimeve në sektorin e drejtësisë të cilat kanë rezultuar me suspendimin e gjyqtarëve, inicimin e procedurave disiplinore ndaj prokurorëve dhe gjyqtarëve si dhe nisjen e procedurave penale ndaj të paktën 50 personave të ndryshëm në Republikën e Kosovës.

Për hulumtimet e tij Kastriot Berisha në fund të vitit 2021 është shpërblyer me çmimin “Gazetari i vitit”, çmim i cili iu nda nga Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK), me përkrahjen e misionit të OSBE-së në Kosovë.

Mungesa e sigurisë në punë, Inspektorati i Punës ndaloi punimet në 20 kantiere ndërtimi për 5 ditë

Momenti kur para syve të inspektorit punëtori ngjitet në mënyrë të rrezikshme në katin e dytë

BIRN dhe I/KS kërkojnë hetimin e zinxhirit institucional në rastin e dhunimit të 11-vjeçares

Për 6 muaj vdiqën 11 persona në vendin e punës, Inspektorati i Punës me aksion në sektorin e ndërtimit

11-vjeçarja ka qëndruar 1 muaj në strehimore, prokuroria thotë se familja ka kërkuar lirimin e saj

27-vjeçarit të dyshuar për dhunimin e 11-vjeçares i janë vjetërsuar tre akuza

Dosja e Prokurorisë: 11-vjeçarja u dhunua në park përderisa ishte duke ecur

Pas gjashtë vitesh lirohen nga akuza për rastin 'Stenta' ish-ministri dhe ish-sekretari i Ministrisë së Shëndetësisë

Shpallen të pafajshëm Ferid Agani dhe Gani Shabani

Gabimet e kushtueshme të gjyqtarëve që nuk e dinë ligjin

Hulumtimi i KALLXO - Gjyqtarja që e la të "lirë" dhunuesin kthehet sërish në punë

Shtrenjtimi i rrymës, Gjykata Supreme vendos të favor të ZRRE-së

Serbi i arrestuar dyshohet për krime lufte në rrethinën e Pejës

Ndërprerja e marrëdhënies së punës për gratë shtatzëna dhe lehona është e ndaluar me ligj

Pas insistimit të KALLXO.com, iniciohet sërish procedurë disiplinore ndaj gjyqtarit Riza Livoreka