Postet nga: ZKA

Shtyhet raportimi i AKP-së para Komisionit për Buxhet në lidhje me pronat

Për shkak se nuk ishte prezent kryesuesi i Bordit të Agjencisë Kosovare të Privatizimit (AKP), Nazmi Mikullovci, është shtyrë për një ditë tjetër raportimi i AKP-së, para ...

ZKA-ja reagon ndaj deklaratave të AKP-së

Zyra Kombëtare e Auditimit (ZKA) ka reaguar ndaj artikullit “Auditimi i procesit të qiradhënies së aseteve të NSH-ve për periudhën 2012-2021”, të publikuar nga Agjencia Kosovare ...

ZKA: Trepça operoi me mbi gjysmë milioni euro humbje mesatare mujore në periudhën 2019 -2021

Zyra Kombëtare e Auditimit (ZKA) ka publikuar raportin e auditimit “Performanca financiare dhe operative NP Trepça Sh.A” për periudhën 2019-2021, në të cilën raportohet ...

Zyra Kombëtare e Auditimit planifikon t’i realizojë 134 auditime

Zyra Kombëtare e Auditimit ka njoftuar se do të realizojë 134 auditime për vitin 2022-2023.

www.pixabay.com

Borxhi i qytetarëve dhe bizneseve ndaj institucioneve qendrore e lokale mbi 700 milionë euro

Borxhi i qytetarëve dhe bizneseve ndaj institucioneve qendrore dhe lokale, në vitin 2021 arriti në vlerën e mbi 777 milionë eurove. Pandemia COVID-19, thuhet të ketë ndikuar që ky borxh ...

Burimi: www.pixabay.com

Mbi 1.6 miliard euro vlera e borxhit publik, identifikohet mosefikasitet në shfrytëzimin e huave

Meqenëse arka e shtetit nuk mund të mbushet vetëm nga të hyrat e rregullta, buxheti i Kosovës financohet edhe nga huamarrjet e brendshme dhe të jashtme. Borxhi ...

Mbi 960 mijë euro u dhanë për pagat e ish-pjesëtarëve të strukturave paralele serbe në vitin 2021

Nuk dolën në punë, por pagat i morën. Në vitin 2021, më shumë se 962 mijë euro u paguan për pagat e 199 ish-pjesëtarëve të strukturave ilegale të ...

ZKA-ja, institucioni më i besuar i auditimit në rajon

Zyra Kombëtare e Auditimit të Kosovës ka dalë të jetë institucioni më i besuar i audtimit në rajon.