Postet nga: Auditim

Komuna e Istogut i ka lëshuar prona 38 qiramarrësve të cilët i kishin borxhe asaj

Komuna e Istogut ka dhënë në shfrytëzim 45 prona me qira edhe pse 38 qiramarrës kishin borxhe të pashlyera në vlerë 12 mijë euro ndaj komunës dhe borxhet e ...

Komuna e Ferizajt me zbatueshmëri të ulët të rekomandimeve nga Auditori

Në katër vitet e fundit Komuna e Ferizajt ka marrë më së shumti rekomandime nga Zyra e Auditorit krahasuar me komunat tjera. Në vitin 2018 janë bërë 25 rekomandime dhe ...

Peja miraton gjetjet e auditimit kombëtar, e sheh sfidë mbledhjen e borxheve komunale  

Pas gjetjeve të Auditorit, Komunës së Pejës i kërkohet të punojë në përmirësimin e procedurave të prokurimit, menaxhimit të kontratave si dhe arkëtimin e ...

Kuvendi merr vendim që të auditohet puna KOSTT-it në gjashtë vitet e fundit

Me 64 vota për, 15 kundër dhe asnjë abstenim Kuvendi e ka miratuar raportin me rekomandime lidhur me problemet e evidentuara në NP KOSTT Sh.A. institucion ky që do ...

Në kundërshtim me rregulloren, Universiteti i Prishtinës ka kompensuar 13 persona për punë shtesë

Zyra Kombëtare e Auditimit ka gjetur se 13 anëtarë të komisioneve për punë shtesë janë kompensuar me 1,892 euro edhe pse këto komisione nuk konsiderohen komisione profesionale apo ...

37 profesorë të Universitetit të Prishtinës janë të angazhuar edhe universitete të tjera publike

Zyra Kombëtare e Auditimit ka identifikuar 37 profesorë të cilët kanë marrëdhënie të rregullt pune me Universitetin e Prishtinës "Hasan Prishtina" janë të angazhuar me punë ...

Auditori: Disa punëtorë të Telekomit kanë pasur qasje në sisteme informative edhe pas ndërprerjes së kontratës së punës

Në analizën e bërë të listës së punonjësve, të cilët kanë ndërprerë kontratën e punës dhe listës së përdoruesve aktiv ...

Diskriminimi në Telekom: Me grada e pozita të njëjta, marrin paga të ndryshme

Zyra Kombëtare e Auditimit ka gjetur se për 84 pozita në Telekomin e Kosovës, punonjësit nuk paguhen njëjtë edhe pse kanë grada të njëjta pë...