Postet nga: viktimat e dhunës seksuale

Qeveria premton sigurime shëndetësore për viktimat e dhunës seksuale të luftës

Qeveria në detyrë e Kosovës ka premtuar se do të mundësojë sigurimet shëndetësore për viktimat e dhunës seksuale të luftës në Kosovë.

Përmes statusit të viktimave të dhunës seksuale deri te dëshmia e krimit

Përdhunimet konsiderohen ndër krimet më të tmerrshme që njeh njerëzimi dhe të cilat, si në shumë vende të botës ku kishte apo ka luftëra e ...

Gratë e dhunuara gjatë luftës qepin maska për mbrojtje nga COVID-19

Gratë e dhunuara gjatë luftës së fundit në Kosovë janë organizuar për të qepur maska për mbrojtje nga pandemia e coronavirusit.

Vasfije Krasniqi- Goodman: Më kanë thënë e ke lehtë të rrëfehesh për shkak se ke burrë amerikan

 

Prezantohet studimi për traumën ndërbrezore nga dhunimet seksuale gjatë luftës

 

Një fotografi rikthen mijëra dhimbje

Një fotografi e shfaqur në ambientet e Kuvendit të Kosovës të enjten, freskoi dhimbjen e mijëra grave shqiptare që janë dhunuar seksualisht nga forcat serbe gjatë viteve 1998-1999.

Viktimat e dhunës seksuale, mbi 900 aplikime për pension

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale në Qeverinë e Kosovës, Skender Reçica ka njoftuar se 911 persona kanë dorëzuar aplikacionet për pensione, me pretendimet se ...

Fituesja e çmimit Nobel do të ndërtojë spital për viktimat e dhunës seksuale

Aktivistja irakiane, Nadia Murad, që ka fituar çmimin Nobel për Paqe këtë vit, për përpjekjet për t'i dhënë fund dhunës seksuale si armë ...