Postet nga: dhuna në baza gjinore

Vrasja e 21-vjeçares në Ferizaj, OSBE: Do të vazhdojmë të punojmë me partnerët për të luftuar dhunën me bazë gjinore

Misioni i OSBE-së në Kosovë ka reaguar në lidhje me vrasjen e 21-vjeçares dhe plagosjen e vëllait të saj 15-vjeçar te objekti i Qendrës për ...

Sfidat në monitorimin e rasteve të dhunës në baza gjinore

Hamide Magashi, Marigona Osmani, Sabile Mavrovqani, Zejnepe Berisha, Diana Kastrati, Hatije Dina, Valbona Ndrecaj dhe vajza e saj, e disa emra të tjerë janë viktima të partnerëve e bashkë...

'Shtëpia e Sigurtë' në Gjakovë mban seanca psiko-sociale me kryesit e dhunës në baza gjinore

Për 20 vjet me radhë, mijëra gra dhe vajza që kanë përjetuar dhunë në familje dhe dhunë në baza gjinore kanë gjetur strehim dhe siguri në strehimoren “Shtë...

(Mos)përfshirja e organizatave rinore në aktivitete të edukimit për barazi gjinore

Dhuna në baza gjinore është një prej shkeljeve më të shpeshta të të drejtave të njeriut në Kosovë. Të dhënat e organeve të rendit tregojnë se mbi 2200 gra ishin ...

Strehimorja në Novobërdë ngrit vetëdijen për luftën ndaj dhunës me bazë gjinore

Përgjatë 13 dhe 14 shkurtit Qendra Përfshirëse e Grave (QPG) nga Novobërda ka organizuar seminar dyditor trajnues ku pjesëmarrës me përfaqësues të vetëqeverisjes ...

16 ditët kundër dhunës në baza gjinore, fillon fushata edhe në Kosovë

Në ditën kur një grua dyshohet që u vra me sëpatë nga burri i saj në Prishtinë, filloi edhe fushata globale  “16 Ditët e Aktivizimit Kundër Dhunë...

Për gjashtë muaj, 400 gra u informuan për mjetet ligjore për mbrojtjen nga dhuna me bazë gjinore

Nga muaji prill e deri në shtator të këtij viti, 50 gra viktima të dhunës, veçanërisht gra nga komunitetet rom, ashkali dhe egjiptian që jetojnë në komunat ...

Osmani: Dhuna mbi baza gjinore është rritur dy viteve të fundit

Presidentja e vendit, Vjosa Osmani ka thënë se gjatë dy viteve të fundit ka pasur rritje të rasteve të dhunës mbi bazë gjinore në Kosovë.