Postet nga: Të drejtat e njeriut

Diskutimet për ligjshmërinë e publikimit të listës për të dënuarit për dhunime seksuale

Kosova planifikon një reformë e cila synon të ulë kriminalitetin por që do i ekspozoj të dënuarit për krime para publikut.

Çmimi Nobel për Paqe u jepet aktivistëve të të drejtave të njeriut në Ukrainë, Rusi dhe Bjellorusi

Komiteti Norvegjez i Nobelit ka vendosur t'i japë çmimin Nobel për Paqe për vitin 2022 avokuesve të të drejtave të njeriut, Ales Bialiatski nga Bjellorusia, organizatës ruse të ...

Qyteti i automjeteve që nuk gjen vend për ‘një karrocë’

Jetesa midis xhunglës urbane, Prishtinës, ka kufizuar përdoruesin e karrocës Faruk Kukaj që të qarkullojë i lirë nëpër qytetin e tij. Mungesa e infrastrukturë...

Publikohet raporti i Shoqërisë Civile për të Drejtat e Njeriut

37 organizata të shoqërisë civile janë bashkuar që të punojnë e të gjejnë shkelje të të drejtave të njeriut në Kosovë.

Parlamenti Evropian me rezolutë për shkeljet e të drejtave të njeriut në Serbi

Të enjten, Parlamenti Evropian ka miratuar rezolutën për shkelje të të drejtave e njeriut në Serbi.

Fushata politike e Vuçiqit ndaj minoritetit shqiptar në Serbi: Pasojat e pasivizimit të mijëra shqiptareve

Kur Gordana Çomiq, Ministrja e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave në Republikën e Serbisë, u deklarua së fundi se nuk ka “fshirje të organizuar të adresave të shqiptarë...

SHBA vendos sanksione ndaj Kinës, Mianmarit dhe Koresë së Veriut

Shtetet e Bashkuara vendosën të premten sanksione të reja lidhur me të drejtat e njeriut ndaj dhjetëra njerëzve dhe subjekteve të lidhura me Kinën, Mianmarin, Korenë ...

Sa është e gatshme shoqëria kosovare t’i pranojë refugjatët afganë?

Ardhja e refugjatëve afganë në Kosovë, ka nxitur diskutime për dhe kundër vendosjes së tyre në territorin e Kosovës.