Postet nga: Të drejtat e njeriut

Kurti e rikonfirmon përkushtimin e Qeverisë ndaj të drejtave të njeriut

Kryeministri Albin Kurti e ka rikonfirmuar përkushtimin e Qeverisë së Kosovës ndaj Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut.

Kurti: Të drejtat e njeriut janë thelbi dhe themeli i qytetërimit

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka deklaruar se të drejtat e njeriut janë thelbi dhe themeli i qytetërimit, e që sipas tij, gjithçka bëhet e vë...

Tjetër stagnim i Kosovës: Të drejtat e LGBT në kohë konfliktesh

Kosova ishte menduar të bëhej vendi i parë me shumicë myslimane që do të njihte bashkëjetesën e personave të gjinisë së njëjtë. Çfarë shkoi keq?

Aktivistë raportojnë për helmime të reja në shkollat për vajza në Iran

Aktivistët nga organizata norvegjeze për të drejtat e njeriut, Hengaw, kanë raportuar të hënën, më 1 maj, për raste të reja helmimi në shkollat për ...

OKB akuzon Rusinë për shkelje të rëndë të të drejtave të njeriut në Ukrainë

Një delegacion rus i nivelit të lartë, i përbërë nga 36 ekspertë ligjorë nuk ka arritur të bindë një komision mbikëqyrës të OKB-së se qeveria ruse ka ...

Kush po i helmon nxënëset në Iran?

Më shumë se një mijë vajza janë prekur nga ato që autoritetet thonë se janë sulme të qëllimshme me gaz toksik.

Komiteti i OKB-së: Zvicra nuk duhej t’a kishte deportuar çiftin turk në Kosovë

Komiteti i OKB-së Kundër Torturës tha se Zvicra nuk do të duhej t’a kish deportuar një çift turk të lidhur me klerikun e mërguar Fethullah Gulen ...

‘Artpolis’ planifikon mbajtjen e aktiviteteve për ditët e aktivizmit

“16 ditët e aktivizmit” kundër dhunës me bazë gjinore është fushatë ndërkombëtare vjetore që fillon më 25 nëntor, në Ditën Ndërkombëtare për ...