Postet nga: iran

Një person qëllohet për vdekje në Ambasadën e Azerbajxhanit në Iran

Një burrë me pushkë të llojit Kalashnikov e ka qëlluar për vdekje shefin e sigurisë në Ambasadën e Azerbajxhanit në Teheran, si dhe ka plagosur dy roje ...

Regjimi i Iranit nuk do të rrëzohet lehtë

Varja publike e një protestuesi tregon se reagimi i shtetit ndaj demonstratave masive po bëhet gjithnjë e më e dhunshme.

Raportohet se mbi 500 persona kanë vdekur në protestat në Iran

Të paktën 522 persona janë vrarë përgjatë katër muajve të protestave kundër Qeverisë së Iranit, sipas raportimeve të organizatës HRANA me bazë në Shtetet e Bashkuara.

Protestat në Iran: Cila është origjina e frazës 'grua, jetë, liri'?

Fjalët mbartin fuqi. Ato formojnë besimet tona, drejtojnë sjelljen tonë dhe në fund krijojnë botën tonë.

Vajza e ish-presidentit iranian dënohet me 5 vjet burgim

Faezeh Hashemi, vajza e ish-presidentit iranian, Akbar Hasemi Rafsanjani, është dënuar me pesë vjet burgim nga një gjykatë në Teheran. Ajo gjithashtu përballet me akuza të tjera pë...

Irani ekzekuton edhe dy burra për protestat anti-qeveritare

Dy burra u ekzekutuan në Iran më 7 janar, pasi u shpallën fajtorë për vrasjen e një anëtari të forcës Basij gjatë protestave anti-qeveritare në Karaj, afë...

Irani konfirmon dënimin me vdekje për një tjetër protestues

Gjykata e Lartë e Iranit konfirmoi një tjetër dënim me vdekje për një pjesëmarrës në protestat që kanë tronditur vendin që nga shtatori, duke e ç...

Kryeprokurori i Iranit: Hixhabi nuk është një çështje personale

Kryeprokurori i Iranit, Muhammed Jafar Montazeri, paralajmëroi gratë që refuzojnë veshjen e hixhabit ndërsa marrin pjesë në protestat anti-qeveritare, që t'i përmbahen mbulesës së detyrueshme të ...