Postet nga: Gratë

Protestat në Iran: Cila është origjina e frazës 'grua, jetë, liri'?

Fjalët mbartin fuqi. Ato formojnë besimet tona, drejtojnë sjelljen tonë dhe në fund krijojnë botën tonë.

Shfaqja ‘Gratë’ jepet sot premierë në Teatrin Kombëtar

Shfaqja “Gratë’ me regji të Nastazja Domaradzka jepet sot në ora 20:00 premierë në Amfiteatrin e Teatrit e Kombëtar të Kosovës, në Pallatin e Rinisë në Prishtinë.

Ankesat për shkelje e diskriminim të pesë punëtoreve të Autoritetit të Aviacionit Civil, deklarohet ministri Aliu

Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione ka diskutuar lidhur me kërkesë...

Ballkani Perëndimor pa mundësi për gratë

Diku më shumë e diku më pak, në pesë vendet: Shqipëri, Kosovë, Mali të Zi, Serbi dhe Maqedoni të Veriut, punësimi i grave është larg standardit dhe me ...

Mbrojtja e grave nga dhuna në familje mbetet sfidë në Maqedoninë e Veriut  

Një ndër sfidat më të mëdha në Maqedoninë e Veriut mbetet tërheqja e viktimave të dhunës në familje nga paditë gjatë zhvillimit të procesit gjyqësor ...

‘Artpolis’ planifikon mbajtjen e aktiviteteve për ditët e aktivizmit

“16 ditët e aktivizmit” kundër dhunës me bazë gjinore është fushatë ndërkombëtare vjetore që fillon më 25 nëntor, në Ditën Ndërkombëtare për ...

'Fluturat', historia e 21 grave shqiptare që jetuan në internim

Regjizori shqiptar Bujar Alimani, po sjell për publikun shqiptaro-amerikan filmin e tij të fundit “Fluturat”, një dokumentar me historitë e 21 grave që kanë lindur e janë rritur në kampet ...

Këtë të shtunë, Trafiku Urban liron nga pagesat të gjitha gratë dhe vajzat

Për nder të "Prishtina Rozë”, nesër më 29.10.2022 të gjitha gratë dhe vajzat do të mund të udhëtojnë pa pagesë në transportin publik të kryeqytetit.