Agagyul Ahmadhel

Jeta e re e refugjatit afgan në Bullgari (VIDEO)

Agagyul Ahmadhel vjen nga Afganistani dhe jeton në Bullgari që gjashtë vjet. Ai ka shkuar atje vetëm, në moshën 14-vjeçare.

Agagyul ka nisur jetë të re në Bullgari – punon në një restorant, shkon në shkollë dhe luan kriket në ekipin kombëtar të Bullgarisë.

Ai është larguar nga Afganistani për shkak të luftës.

“Meqë ekziston rreziku i vdekjes, më mirë të iki”, tha ai.

Ai është larguar për shkak të frikës se talebanët do ta merrnin si ushtar.