array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(41) "https://kallxo.com/komuna/analize-komuna/"
 }
}

Plumbat brenda kafiterive që po marrin jetë njerëzish

Rastet e vrasjeve së fundmi në Kosovë, kanë ngritur alarmin për situatën e sigurisë derisa statistikat tregojnë për shifra të larta të veprave penale të vrasjeve në ...

Avokati i Popullit i kërkon Ministrisë së Kulturës ribërjen e rregullores për formimin e ansambleve rezidente të aktorëve të teatrove publike

Institucioni i Avokati të Popullit (IAP) i ka kërkuar Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit që të ndryshojë dhe të harmonizojë Rregulloren (Rregulloren nr. 04/2021), për Ndryshim plotë...

Shumë optimizëm e pak gjasa për marrëveshje në takimin e 18 marsit

Ohri pritet të jetë destinacioni i cili të shtunën do t`i ulë në tavolinë të bisedimeve kryeministrin Albin Kurti, presidentin serb Aleksandar Vuçiq, takim i ndërmjetë...

Rruga ‘pa pengesa’ e Kosovës drejt integrimit, sipas propozimit të BE-së

Të hënën e 27 shkurtit në Bruksel, u zhvillua një rund i ri i dialogut, ku pala kosovare dhe serbe zhvilluan takim trepalësh me ndërmjetësim të ...

Pagat e kryetarëve të komunave të Kosovës sipas numrit të banorëve

Miratimi i koeficientit të pagave pritet ta ndryshojë mënyrën se si do të paguhen kryetarët e 38 komunave të Kosovës. Kjo pasi Ligji i ri për ...

Burimi: Agjencia e Statistikave të Kosovës [ASK]_ Grafika: KALLXO.com

Mbi 11 mijë biznese të reja të regjistruara në vitin 2022, shifra më e lartë që nga viti 2009

Përgjatë vitit 2022, numri i ndërmarrjeve apo bizneseve të reja të regjistruara në Kosovë, është 11,024, me një rritje për 375 biznese më shumë se në vitin 2021.