array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(41) "https://kallxo.com/komuna/analize-komuna/"
 }
}

Një ditë pas anulimit, Ministria e Kulturës ka rishpallur thirrjet publike për mbështetje të projekteve

Vetëm një ditë pas anulimit, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, ka rishpallur thirrjet publike për mbështetje financiare të projekteve nga fushat që mbulohen nga kjo ...

Shkrimtarët japin alarmin për gjendjen e letërsisë për fëmijë  

Letërsia shqipe për fëmijë në Kosovë po hyn në dekadën e dytë më të keqe, që nga fillet e saja pas Luftës së Dytë Botë...

Ministria Kulturës me standarde të dyfishta për mbështetje të artistëve

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit po përdor standarde të dyfishta kur është në pyetje alokimi i mjeteve për projektet e artistëve që janë mbështetur ...

Kritikët e skenës: Teatri kosovarë po e humb lidhjen me publikun     

Në gjendje aspak të mirë, me repertor ad-hoc e gjithnjë e më larg publiku, teatri kosovarë po e humb misionin e tij dhe lidhjen me spektatorin. 

Avokati i Popullit kundërshton rregulloren e gradimit të Ministrisë së Kulturës

Në prag të zgjedhjeve të përgjithshme të viti 2019, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporti kishte miratuar rregulloren nr. 04/2019, për “Themelimin dhe funksionimin e Ansamblit Rezident të Teatrit ...

Pak interesim nga bizneset për sponsorizim të aktiviteteve kulturore

Fare pak interesim është treguar nga bizneset për të sponsorizuar aktivitetet kulturore. Në dy vitet e fundit, 2019 dhe 2020, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka lëshuar vetë...