Postet nga: Udhëzimi administrativ

Nënshkruajnë peticionin, qytetarët në dy komunat në veri nuk flasin për procesin dhe zgjedhjet e reja

3 mijë e 640 nënshkrime duhet që të evidentohen në peticion për të nisur procesi i shkarkimit të kryetarit të Komunës së Mitrovicës së Veriut, Erden Atiq. 

Kryesuesi i Kuvendit s’e pranon formën e kërkesës së qytetarëve për largimin e Atiqit nga pozita e kryetarit të Mitrovicës së Veriut

Kryesuesi i Kuvendit Komunal, Nexhat Ugljanin nuk e ka pranuar formën e kërkesës së qytetarëve për iniciativën e shkarkimit të kryetarit të Mitrovicës ...

Krasniqi: Dorëheqja e kryetarëve në veri është kërkesë e Beogradit

Ministri  i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi deklaroi se dorëheqja e kryetarëve në katër komunat në veri është kërkesë e Beogradit.

Çka parashesh Udhëzimi Administrativ që i hap rrugë zgjedhjeve në veri

Ministri i Administrimit dhe Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi ka bërë të ditur se, dikasteri që ai drejton ka përfunduar hartimin e Udhëzimit Administrativ për iniciativën ...

KDI: Udhëzimi administrativ për largimin e kryetarëve tejkalon ligjin

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI), ka reaguar lidhur me hartimin e Udhëzimit Administrativ që mundëson mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme në katër komunat në veri, pë...

Lehtësim apo komplikim, Qeveria synon ta zgjidhë 'ngërçin zgjedhor' në veri me peticion qytetar

Ndonëse Qeveria e Kosovës po e konsideron peticionin mënyrë të duhur që mundëson mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme në katër komunat në veri, shoqëria ...

Formohet grupi që do ta hartojë UA për iniciativën e qytetarëve për ta larguar nga detyra një kryetar komune

Qeveria e Kosovës, përkatësisht Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal ka marrë vendim me 31 korrik për caktimin e Grupit Punues për hartimin e Udhëzimit ...

Nagavci për shaminë: Është i përcaktuar qartë karakteri i shtetit tonë dhe i institucioneve publike

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit Arbërie Nagavci mbajti të shtunën një konferencë për media ku ka komentuar edhe debatin e bërë rreth lejimit ...