Postet nga: Studimi

Një studim tregon burimin e 80 përqind të infektuarve me coronavirus

Disa shkencëtarë tani thonë se disa aktivitete e biznese mund të jenë përgjegjëse për të paktën 80 për qind të infeksioneve me koronavirus.

Infektimi me coronavirus mund të bëhet edhe përmes ajrit?

Akademia Kombëtare e Shkencave Amerikane i ka dhënë një shtysë të re idesë se një lloj i ri i virusit gjithashtu mund të përhapet nëpër ...

Studim: Mbajini fëmijët në lëvizje për të ulur rrezikun nga depresioni

Shkenca tregon se ushtrimet nga më të thjeshta janë të mira për ne. Ato përmirësojnë gjumin, ulin shtypjen e gjakut, na mbrojnë nga sëmundjet e zemrë...

Studimi lidh transferin e embrionit të ngrirë me rrezikun për kancer në fëmijëri

Fëmijët e lindur nga përdorimi i transferimit të embrionit të ngrirë kanë rrezik më të madh për kancer në fëmijëri , sipas një studimi, por ...

Si ndikon puna në hapësirë te astronautët burra dhe gra?

Rreth 564 njerëz kanë udhëtuar në hapësirë - 65 prej tyre gra. Kjo përkundër faktit se gruaja e parë në hapësirë, kozmonautja Sovjetike Valentina Tereshkova, ka ...

Studimi i ri tregon orën kur barnat për hipertension kanë më shumë efekt

Për të përfituar sa më shumë nga ilaçet e shtypjes të gjakut, ato duhet të përdoren pak para kohës së gjumit, thonë studiuesit.

Studimi - Egoja e tepërt ju dëmton në biznesin tuaj

Egoja e shëndetshme është shumë e rëndësishme në ecurinë e një biznesi dhe në të pasurit sukses. Është pikërisht ajo e cila ju jep vetëbesimin ...

Botohet një studim monografik i Bekim Lumit

Në njëvjetorin e vdekjes së regjisorit Bekim Lumi, qendra Multimedia në Prishtinë ka botuar studimin monografik të këtij regjisori, “Shakespeare-i dhe Kanuni i Lekë Dukagjinit”.