Postet nga: depresioni

Covid-19 ka shkaktuar rritje të shpejtë të depresionit dhe ankthit 

Pandemia ka shkaktuar dëme të mëdha për shëndetin fizik të miliona njerëzve. Mirëpo efektet e shëndetit mendor mund të jenë edhe më afatgjata. ...

Ankthi dhe depresioni, problemet më të shpeshta në pandemi

Në Qendrën për shëndetin mendor në Prishtinë, puna gjatë pandemisë COVID-19 ka ndryshuar. Neuropsikiatri Sami Rexhepi, drejtor i kësaj qendre, tha për Radion Evropa e ...

Studim: Mbajini fëmijët në lëvizje për të ulur rrezikun nga depresioni

Shkenca tregon se ushtrimet nga më të thjeshta janë të mira për ne. Ato përmirësojnë gjumin, ulin shtypjen e gjakut, na mbrojnë nga sëmundjet e zemrë...

Fjetja e tepërt mund të ju shkaktoj depresion

Shumica e njerëzve e dinë që nëse nuk plotësojmë orët e duhura të gjumit mund të kemi probleme në shëndet. Mirëpo edhe fjetja e ...

Stresi i vazhdueshëm ju dëmton në punë

Për të performuar në nivelin më të lartë, ju duhet të mësoni se si të menaxhoni dhe të zvogëloni stresin kurdo që është e mundur, dhe nuk ë...

Studimi - Ushqyerja me gji e bebes i ndihmon nënat nga depresioni në jetën e mëvonshme

 

Rrëfim i gruas mbi përjetimin e depresionit pas lindjes

A.A. është bërë nënë para disa viteve, ajo për nëntë muaj kishte pritur me padurim ardhjen në jetë të fëmijës së saj të ...

Gjykata ia ndalon 'profesionin' Burdushit

Mjekut popullor, Hysri Peqani, i njohur si ‘Burdushi’ Gjykata ia ka ndaluar ushtrimin e ‘profesionit' për tri vite.