Postet nga: Punësimi

Ballkani Perëndimor pa mundësi për gratë

Diku më shumë e diku më pak, në pesë vendet: Shqipëri, Kosovë, Mali të Zi, Serbi dhe Maqedoni të Veriut, punësimi i grave është larg standardit dhe me ...

Podujevë: Dyshimet të forta se një punëtore punon pa kontratë në QKMF

Në komunën e Podujevës ekipi i KALLXO.com ka zbuluar një situatë të pazakontë. Në rrethana të dyshimta një pastruese është duke marrë pagën, e punën ...

Ekskluzive: Vëllai i presidentes Vjosa Osmani drejt punësimit në Bankën Qendrore të Kosovës

Ramadan Osmani, vëllai i presidentes së vendit, Vjosa Osmanit, është përzgjedhur për t’u punësuar në Bankën Qendrore të Kosovës (BQK) në pozitën: ...

Vendimi seksist i Komunës së Artanës – Nuk konkurroi asnjë burrë, punësuan dy gra për një pozitë

Për shkak se të gjithë kandidatet kishin qenë gra, Komuna e Artanës përmes një vendimi seksist, ka vendosur ta shtojë numrin e kandidateve të suksesshme në konkursin ...

Suksesi kundër stigmës, rrëfimi i mësimdhënëses së parë në Fushë-Kosovë nga komuniteti egjiptian

Në komunën e Fushë-Kosovës, këtë vit, për herë të parë është punësuar një mësimdhënëse nga komuniteti egjiptian.

Gruaja e drejtorit të Arsimit emërohet në komisionin për pranimin e punëtorëve komunal

Partia Demokratike e Kosovës- Dega në Dragash, po e akuzon drejtorin e Arsimit, Selim Kryeziu se ka ndikuar që gruaja e tij, Luljeta Kryeziu të zgjedhet në Komisionin Komunal ...

Apeli shqyrton ankesën e ish-rektorit Ramë Vataj

Sot është mbajtur seanca në kolegjin shqyrtues të gjykatës së apelit, ndaj ish rektororit të Universitetit “Ukshin Hoti”.

‘Dialogu Kombëtar për Rini’ - sfida kryesore punësimi

'Punësimi dhe ndërmarrësia 24.5% problem për rinjët e Kosovës', kjo përqindje është nxjerrur nga  raporti ‘Dialogu Kombëtar për Rini’ i përpiluar ...