Postet nga: Burrat

Hulumtimi “Televizioni i Burrave të Kosovës”, reagon Shenoll Muharremi

Shenoll Muharremi, njohës i integrimeve evropiane, ka reaguar pas hulumtimit “Radio Televizioni i Burrave” mbi diskriminimin e tri grave në konkurset për pozitat e menaxhmentit të lartë në ...

Studimi: Një organ trupor tek gratë është më i gjatë se tek meshkujt

Shkencëtarët kanë zbuluar se zorrët e vogla të grave janë më të gjata se ato të burrave dhe se kjo tepricë ndoshta i ndihmon ato ta absorbojnë ...

Rektorati

Gjashtë burra në garë për rektor të UP-së

Në konkursin për rektor të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, kanë aplikuar gjashtë burra dhe asnjë grua.

Në katër raste të raportuara për dhunë ndaj grave, të dyshuarit janë burra

Katër raste të dhunës në familje janë raportuar në Policinë e Kosovës në 24 orët e fundit.

‘Politikë burrash’ – Asnjë gruaje nuk iu besua kandidimi deri më tani për kryetare të Komunës

Partitë politike në Kosovë kanë nisur përgatitjet për zgjedhjet lokale të 17 tetorit të këtij viti, derisa disa prej tyre kanë zyrtarizuar kandidaturat për kryetarë të komunave.

Burrat ‘online’ me shumë se gratë në internet

Edhe në vitin 2019, burrat vazhdojnë të jenë përdoruesit më të mëdhenj të internetit në raport me gratë përkundër interesimit të shtuar të tyre.

Përpjekjet minimale të burrave feministë

Kritiket më të mëdha të lëvizjes feministe janë vet gratë e lëvizjes, dhe burrat që i bashkohen si protestues dhe aktivistë duhet të përgatiten për ...

Gratë në pushtet, me 'aminin' e burrave

Agnesa Ferati nga Prishtina, është në përfundim të studimeve master në Fakultetin Juridik në Universitetin e Prishtinës. Ajo pas studimeve dëshiron të punojë në institucionet publike. Ambiciet ...