Postet nga: Prokurimi Publik

Gjilanit i kërkohet t’i adresojë dobësitë në prokurim

Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese (BIRN) ka organizuar debat rreth zbatimit të rekomandimeve të Auditorit nga Komuna e Gjilanit.

KDI dhe katër institucione do të bashkëpunojnë për rritje të llogaridhënies dhe transparencës në Prokurim Publik

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI), ka mbajtur sot ceremoninë e nënshkrimit të Memorandumit të Bashkëpunimit me krerët e Ministrisë së Infrastrukturës (MI), Ministrisë së Shë...

‘Demokracia Plus’ tregon cilat ministri e komuna duhet të përmirësohen në prokurim

Organizata ‘Demokracia Plus’ ka organizuar tryezë diskutimi në lidhje me mbikëqyrjen e prokurimit publik në të cilën u shpalosen edhe dy raporte që kanë të bëjnë me ...

Luftimi i krimit në prokurimin publik, kërkohen ndryshime në Kodin Penal

Veprat penale, të cilat rrjedhin nga keqpërdorimet në prokurim publik, në veçanti ato veprime të cilat kanë qëllim shkeljen e qëllimshme të procedurave dhe rregullave të ...

Prokurimi skandaloz në Prizren

Paratë publike blenë shërbime pa hapur tenderë dhe projekte të shumta të nevojshme për qytetarët u shtynë për shkak të problemeve që Komuna e Prizrenit pati ...

Kërkohet deklarimi i pasurisë nga të gjithë zyrtarët e prokurimit publik

Lëvizja fol ka bërë sot publikimin e edicionit të dytë për transparencën në shpenzime publike. Jeton Zulfaj nga Lëvizja FOL tha se në bazë të ...

Auditori: AQP rrezikon të humbë miliona, ani pse ekziston për kursimin e parave

Auditori thotë që Agjencia Qendrore e Prokurimit rrezikon të humbë 2.6 milionë euro, ani pse ky institucion ishte themeluar për të kursyer paratë e shtetit.

Vendet e Ballkanit Perëndimor Jotransparente në Prokurim Publik

Zyra Kombëtare e Auditimit (ZKA) ka publikuar raportin e përformancës në prokurim publik për vendet në Ballkanin Perëndimor.